Klanten van de Rabobank kunnen niet meer alleen hun stem uitbrengen voor de financieel steuntje in de rug van de vereniging of stichting van hun keuze op het gebied van sport en cultuur, maar ook een beroep doen op kennis. Daar komt dinsdag 5 april een informatiebijeenkomst over.  Het verenigingswezen heeft het door corona de laatste twee jaar wel zwaar gehad, weet directeur Erik Versnel van de coöperatieve Rabobank.

Hij constateert dat Nederland ruim 50.000 van die clubs kent. “Om de onschatbare waarde van deze clubs te waarborgen gaan we samen aan de slag voor de toekomst ervan.”

ZelfredzaamSamen

met NOC*NSF, de aangesloten sportbonden, LKCA en Kunstbende zet Rabobank zich in om verenigingen meer zelfredzaam en toekomstbestendig te maken. Naast de Rabo Clubsupport campagne, waar leden van de bank hun stemmen uit kunnen brengen, bieden zij Rabo ClubSupport – Verenigingsondersteuning. Met Verenigingsondersteuning biedt de bank kennis en het netwerk aan om clubs met ingewikkelde vraagstukken 1-op-1 te begeleiden door professionals. En daarnaast organiseren zij masterclasses, workshops & Webinars waar clubs kunnen aansluiten. Verenigingsondersteuning is er voor clubs en verenigingen in alle sectoren zoals cultuur, muziek en sport.

Waardevol

“Vooral de kennis- en werksessies in het traject waren zó waardevol”, zegt Suzanne van den Broek. Zij is oprichter van stichting Het Surfproject en heeft het over deelname aan Rabo Verenigingsondersteuning. Op verschillende plekken langs de Nederlandse kust geeft het Surf project surfles aan kinderen met Down, autisme en ADHD. De stichting wilde op zoek naar een structurele financiering, groeien als organisatie en haar netwerk in kaart brengen. “Met de begeleiding konden we heldere keuzes maken die ons geholpen hebben onze richting te bepalen voor de toekomst. Zo hebben we bijvoorbeeld heel bewust gekozen voor groei in de vorm van meer lessen per kind aanbieden in plaats van groei door op meer locaties actief te worden.”

Informatie

Clubs met ook grote ambities, die ondersteuning nodig hebben op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, financiën, ledenbinding, vrijwilligers of verduurzamen kunnen – mits zij klant zijn van de Rabobank – een beroep op hun bank doen. Op dinsdag 5 april is er een informatiemeeting waar men met de clubs, die al eerder gestart zijn met het traject, in gesprek gaat. Hoe ervaren die Rabo ClubSupport en met welk vraagstuk gaan zij aan de slag? is een centrale vraag die aan de orde komt. Daarnaast vertelt Marco Koers over hoe men zijn persoonlijke energie effectiever in kan zetten voor optimalere focus, veerkracht en fitheid. Vragen over verenigingsondersteuning of aanmelding: communicatie.MRA@Rabobank.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.