Consequent alle media werend, heeft wethouder Floor Gordon van Economische Zaken in het geheim weer Amstelveense bedrijven bezocht en het reclamebureau van B&W, afdeling communicatie genoemd, wijdt daaraan dus een persbericht. De wethouder beluisterde wat er speelt in de stad op het gebied van energie, huiswerkbegeleiding en de MKB arbeidsmarkt. Wat dat dan is, vermeldt het als persbericht in de wereld geslingerde promotie niet.

Er staat alleen dat volgens de wethouder de drie door haar bezochte MKB-bedrijven ‘weten te inspireren’ en dat zij vindt dat die met concrete oplossingen komen. Welke dat dan precies zijn, vertelt ze er niet bij. Maar ja, het is verkiezingstijd, dus het gaat alleen er om dat de lijsttrekker van D66 genoemd wordt in verder nietszeggende persberichten en op kosten van de gemeenschap.

KantorenFloorGordon
sprak met directeur Raymond Dernier van Energy Department, gespecialiseerd in het collectief inkopen van zakelijke energie en de informatieplicht energiebesparing. Per 1 januari 2023 geldt dat elk kantoor dat minimaal 100 vierkante meter oppervlakte heeft een energielabel C of beter moet hebben. Daar haakt Energy Department op in, door kantoorondernemers te helpen te voldoen aan die verplichting. In Amstelveen zijn dat er 121. De gemeente wil kwijt dat zij samenwerkt met de Omgevingsdienst ter ondersteuning van ondersteuning van kantoren om aan de verplichting te voldoen. Bij 37 kantoren is nog geen energiescan uitgevoerd en de 27 waarbij dat wel is gebeurd bleken nog niet allemaal aan de label-C verplichting te voldoen.

Huiswerkbegeleiding

Bij het Enjoy! Learning center aan de Amsterdamseweg sprak Gordon met oprichter en eigenaar van Joy Ellen en haar rechterhand Martijn Heus. Wat zij bespraken is volstrekt onduidelijk, maar het gaat de afdeling communicatie alleen om weer reclame voor de wethouder te maken. Enjoy geeft, zoals bekend bijlessen en huiswerkbegeleiding aan leerlingen in het basisonderwijs en studiebegeleiding in het voortgezet onderwijs, dagopvang en naschoolse opvang op diverse locaties. “Sinds kort ontwikkelt Joy Ellen met Enjoy! Academy een leergang voor onderwijzend personeel.

MKB-uitzendbureau

Luba, is het grootste uitzendbureau voor het MKB, zoals de gemeente van de website overschreef. Het heeft vijftig vestigingen in het land. De gemeente komt niet verder dan te melden dat het bureau werkzoekend talent en MKB werkgevers in Amstelveen en omliggende gemeenten samenbrengt, zoals elk uitzendbureau. Floor Gordon sprak met vestigingsmanager Marielle van der Struijf, regiomanager Astrid Kruithof en intercedent Kim Boterbloem, zegt de gemeente. Die meldt ook dat het ‘in het Stadshart zeer aantrekkelijk is om te werken’, een boodschap die de wethouder ook graag kwijt wil. ‘Onderwerpen van gesprek waren regionale verschillen, de landelijke ontwikkeling van de arbeidsmarkt en de verschillende scholingsprogramma waarbij Luba betrokken is. Binnenkort start weer de campagne ‘Kom werken in de Amstelveense Horeca’ en ook daarin kan Luba dus een rol spelen, meldt de lokale overheid.

1 REACTIE

  1. Het zou misschien eens goed zijn om alle evenementen die wethouders bezoeken en waarbij de onafhankelijke pers niet is uitgenodigd gewoon te negeren, want op deze manier blijft er natuurlijk niets van een vrije pers over, laat staan transparantie over. Deze gang van zaken is ronduit een gotspe in een vrije democratie. En laat dat smoesje van Corona eens achterwege. Journalisten zijn mans genoeg om de risico’s daarvan zelf in te schatten.
    Daarnaast vind ik het uitermate vreemd, dat een partij als D66 ( de club van Floor dus)die zich heel graag als onderwijspartij voor iedereen profileert, zich inlaat met een commercieel bedrijf op dit gebied. Iedereen weet toch dat hele grote groepen mensen zich geen particulier onderwijs kan permitteren.
    Laat deze club zich liever hard maken voor allerlei buitenschoolse activiteiten, die voor iedereen toegankelijk zijn waardoor taalachterstanden die zowel zijn bij kinderen van expats als statushouders en lower class weg te werken. Wat dat betreft kunnen ze gewoon kijken naar Amsterdam dat op dit gebied al heel wat heeft ontwikkeld.
    Dit soort artikeltjes zijn enkel en alleen PR stukjes voor mevr. Floor Gordon zelf waar je als burger niets mee op schiet, want echte info wordt niet gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.