Voor de beroving van een Amstelveense vrouw van 82 zijn twee Amsterdamse jongeren van 16 en 19 jaar aangehouden. Zij gaven zich uit voor GGD medewerkers en pasten een babbeltruc toe. Overigens heeft de politie tegen die criminele manier van werken al dikwijls gewaarschuwd.

Met de smoes dat de vrouw in aanraking was geweest met een besmette persoon, zagen zij kans haar pincode en betaalpas soldaat te maken, zogenaamd voor betaling van een testpakket. Een zogenaamde GGD-medewerker had haar in oktober gebeld met het verhaal over de besmetting, waarna de tieners bij haar huis meldden met de boodschap dat voor het testpakket, dat zij bij zich hadden, wel betaald moest worden.

Via een apparaat, waarin zij haar bankpas stak en de pincode intoetste, kregen de jonge criminelen de code in handen. En de pas die zij terug kreeg was niet die van haarzelf. Ook die was trouwens met een babbeltruc verkregen. De vrouw mistte al gauw duizenden euro’s. Met haar pas bleek, voordat zij die liet blokkeren, via zeventien opnamen € 3500 opgenomen. Via verspreide beelden van het tv-programma Bureau 020 van RTV Noord-Holland (en tips) kwam de politie de twee op het spoor, die werden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.