De ChristenUnie, die zichzelf beschouwd als een constante factor in de gemeenteraad, heeft de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen gepresenteerd. Het was lange tijd onzeker of de partij daar aan zou meedoen. Raadslid Bert de Pijper is lijsttrekker.

De fractie heeft een zetel in de raad en daarnaast ook burgerleden in diverse raadscommissies.

Geloof in God

De ChristenUnie gelooft in een God die betrokken is bij het wel en wee van de mens, maar ook bij de politiek. Hij is volgens de CU een God die wonderen kan doen. “Wij hebben het als heel bijzonder ervaren dat er, mensen op ons pad kwamen die wij niet eerder kenden en graag met de ChristenUnie wilden meedoen”, zegt de partij. “Met gepaste dankbaarheid en trots daarom nu een kieslijst met acht vertrouwde en vier nieuwe namen.” De partij verwacht hoge ogen te gooien in de verkiezingen op 16 maart.

Twaalf jaar

Bert de Pijper, zittend raadslid, voert bij de gemeenteraadsverkiezingen de lijst aan. Hij is inmiddels bijna twaalf jaar gemeenteraadslid voor de ChristenUnie en daarnaast jurist en auteur. Henk Stoffels, bekend van een raadscommissie, staat op plek 2 en is al jaar CU-burgerraadslid in de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur (RWN). Nummer 3 op de lijst is de nieuwkomer Henriëtte Nakad-Weststrate. Zij is oud-advocaat en doctor in de rechtsgeleerdheid. Haar aandacht gaat uit naar het herstel van het vertrouwen in de overheid en bekend door haar strijd tegen misstanden in de jeugdzorg en de schuldhulpverlening. Het belang van het kind moet volgens haar altijd voorop staan.

Docent Dianne Hoefakker-Laanstra is de vierde op de kieslijst, was docent maatschappijleer en houdt zich nu bezig met het opleiden en coachen van MBO en VO-docenten. Ook ondersteunt zij scholen, begeleiders en zij-instromers. Op plek 5 staat Robert de Graaff, adviseur die zich bezig houdt met de grote transities waar we als samenleving doorheen gaan. Volgens de CU zijn dat onder meer energie, water, klimaatverandering, landbouw, natuur en nu ook het omgaan met COVID landelijk, regionaal en lokaal. “Transities waar we als samenleving alleen met elkaar doorheen kunnen komen”, vindt de CU, die opkomt voor de kwetsbaren in onze samenleving. De ChristenUnie zegt met anderen invulling te willen geven aan die samenwerking, vanuit hart en hoofd. “Zo bouwen we aan een vernieuwd vertrouwen van en tussen samenleving en overheden. Nationaal, regionaal en lokaal. Te beginnen in Amstelveen.”

Herman van Veelen is de tweede nieuwkomer, staat op plaats zes is 31 jaar en een van de oprichters van christelijke leefgemeenschap “Dorothy“, in het buitengebied van Amstelveen. Samen met zijn vrouw Anna Blomgren publiceerde hij onlangs een rapport over religieuze leefgemeenschappen in Nederland. Daarnaast zegt de ChristenUnie te beschikken over specialisten en adviseurs: op het gebied van financiën, sport, religie, schuldhulpverlening en milieu. Het verkiezingsprogramma staat op de website https://amstelveen.christenunie.nl

Foto: Lijsttrekker Bert de Pijper (2e van rechts) en andere kandidaten

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.