Twee voor Amstelveen nieuwe partijen doen mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad, die nu uit elf fracties bestaat. De landelijke partijen BVNL en 50Plus doen me. Dat vertelde burgemeester Tjapko Poppens woensdagavond aan het Presidium, bestaande uit de fractievoorzitters. Het Presidium besloot op voorstel van de burgemeester de komende raadsvergadering (16 februari) een half uur vroeger te laten beginnen (19.30 in plaats van 20.00 uur) wegens de lange agenda.

BVNL (Belang van Nederland) is de groep die zich rond Tweede Kamerlid Wybren van Haga heeft gevormd. Van Haga maakte voorheen deel uit van de VVD-fractie, maar werd daaruit gegooid, omdat hij bleek een vastgoedonderneming te runnen. Hij vormde een eenmansfractie in de Kamer, sloot zich aan bij Forum voor Democratie, maar brak daarmee en stichtte vervolgens zijn eigen partij.

Bedrijf

De andere partij is 50 Plus. Wie op de kandidatenlijst staan is daarvan niet bekend. De Ouderencombinatie Amstelveen (OCA), die de belangen van ouderen wilde behartigen, is overgenomen door Actief voor Amstelveen (AVA). Onder meer maakte het raadslid Daniëlle Hacquebard bekend dat zij het raadslidmaatschap moeilijk kon combineren met haar (schoonmaak) bedrijf. Voordat zij terugtrad, werden ouderenbelangen gediend door Percy de Robles, die weliswaar voor OCA in de raad kwam, maar laterr zijn eigen fractie vormde onder de naam Senioren Belangen Amstelveen (SBA). Toen hij vorig jaar overleed, trad Hacquebard korte tijd naar voren. Inmiddels is OCA opgeheven en trad Hacquebard toe tot het bestuur van AVA, dat via AVA Plus zegt ook ouderenbelangen te gaan behartigen.

1 REACTIE

  1. Er doen DRIE nieuwe partijen mee. Ook Goed voor Amstelveen is nieuw.

    Trouwens politieke partijen kunnen helemaal niet worden overgenomen door andere partijen, het is geen bedrijf! Hoogstends fuseren of verwijzen. In dit geval is het verwijzen en niet meer meedoen/opheffen. OCA bestaat nog steeds, de vereniging is niet opgeheveen en ze hebben nog steeds tot einde van deze periode eind maart een zetel in de gemeenteraad, Johan.

    Niet echt zorgvuldig opgeschreven!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.