Hoeveel jonge tijgers, apen, beren en andere wilde dieren lopen er rond in Amstelveen? Daar wil raadslid Jacqueline Höcker van Lijst Höcker via schriftelijke vragen aan wethouder Floor Gordon achter komen. Zij verwijst naar wereldwijde aanbieders van zulke dieren, onder meer op marktplaats en sociale media.

Höcker vraagt ook of de gemeente vorig jaar heeft gehandhaafd op het punt van de illegale invoer van wilde dieren.

Verleid

Volgens haar worden mensen via algoritmen verleid tot de aankoop van bijvoorbeeld doodsbange tijgerwelpjes, apen en beren. “Ook wordt er nog steeds gehandeld in ivoor en stuk gehakte dieren. Er worden dagelijks miljoenen dieren gebruikt, gedood en misbruikt. Daar lezen we in de reguliere journalistieke berichtgeving weinig van”, schrijft zij.

Höcker verwijst naar wereldwijd oproepen van organisaties als Avaaz.org, PETA en WSFA. Zij roepen gemeenten op hier alert op te zijn. Maar die gemeenten weten veelal niet wat zich aan dierenleed afspeelt op hun grondgebied, constateert Höcker.

Route

Zij vraagt ook naar ‘de route’ die de gemeente aflegt ter bescherming van deze dieren. Veel is bij de gemeente nog onbekend betreffende het in Amstelveen houden, kopen en verkoprn van wilde dieren via social media kanalen, denkt zij. Of B&W dat ook vinden, wil zij weten. En zij dringt aan op meer bescherming daarvan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.