In tientallen theaters kon men woensdag terecht voor een knipbeurt. Kappers brachten de haardissen van bezoekers in orde, terwijl zij keken naar cabaretiers, bands, dichters enzovoorts. In Amstelveen sloot Museum JAN aan de Dorpsstraat zich aan bij de landelijke protestactie ‘Museum Gym’. Cultuurwethouder Herbert Raat, die ook handhaving in zijn portefeuille heeft, stond volledig achter de demonstratie.

Hij vertelde dezer dagen helemaal klaar te zijn met de door het kabinet ingevoerde lockdown.

Workouts

Bij JAN kon men de hele dag sporten en intussen en daarna naar de tentoonstelling van schilderijen van Sam Drukker kijken. Er werden diverse ‘workouts’, zeg maar lessen in sporten, gehouden. Voordat het begon kwam Raat met een bloemetje voor directeur Marieke Uildriks aan. Overigens deed wethouder Floor Gordon (Economie) hetzelfde. Zij zijn lijsttrekker voor respectievelijk de VVD en D66. Maar wat meer zegt dat zij beiden het verzet van de culturele sector begrijpen. De boeketten waren bedoeld om de museummedewerkers een hart onder de riem te steken, zeggen de twee.

Twitter

Raat heeft enorme moeite met het verdedigen door het kabinet van horecazaken en heel de culturele sector, inclusief de evenementenbranche. Hij twitterde dan nadat hij eerder er al over had geklaagd op zijn  persoonlijke website. Gordon is het eigenlijk met hem eens, zeker voor alle MKB-bedrijven. Uildriks ook. Zij vecht voor haar culturele bedrijf.

5 REACTIES

  1. De lijsttrekkers van VVD en D66 werken aan hun herverkiezing in maart. Dankzij de volle medewerking van de lokale media hoeven zij niet te betalen voor advertenties en fotografen. Liberalen zijn niet vies van concurrentievervalsing op de politieke markt.

  2. Opvallend ook hoe stil alle (overige) politieke partijen zich houden. Durven ze opeens hun mening niet meer te geven? En wat vindt/vond de burgemeester van deze actie? En waarom greep hij niet in? Wordt burgerlijke ongehoorzaamheid opeens de norm? En waarom is de culturele sector en de horeca opeens vriendjes met de wethouders terwijl ze bijna twee jaar lang door de partijen van diezelfde wethouders afgeknepen en kort gehouden zijn?

    Ik zou bijna vragen ‘What happened?’, maar het antwoord laat zich raden. Verkiezingen. En de culturele sector en horeca laat zich voor het karretje spannen. En inderdaad geen kritisch woord bij de media. Bizar.

  3. Ik heb niets met Geert Wilders, maar zijn opmerking dat media en journalisten ‘lakeien van de macht’ zijn, geldt zeker in Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.