De gemeente mag dan in allerijl een noodfonds van 15 miljoen euro hebben geformeerd, waarvan een fors deel naar ondernemers ging, zij heeft gedurende coronapandemie volgens de partij BVNL (Belang van Nederland) weinig tot niets gedaan om hun noodlijdende toestand onder de aandacht te brengen in Den Haag. De partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga wil in maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen en vindt B&W passief, zeker wat de hulp aan ondernemers betreft.

Dat college moet ‘de schrijnende en uitzichtloze situatie’ van hen aankaarten in Den Haag, vindt BVNL.

 Brandbrief

De partij wijst onder neer naar de brandbrief van de burgemeester van Barneveld aan MP Mark Rutte. Daarin vroeg hij meer aandacht voor de ondernemers in zijn gemeente. In Amstelveen zijn veel ondernemers actief en zij voelen volgens BVNL-lijsttrekker Yaron van Koningsveld vaak niet gesteund door de gemeente. “Zelfs nu na de zoveelste lockdown en met zicht op een verlenging hiervan, blijft het angstvallig stil vanuit de kant van de gemeente,” zegt hij.

 Zwalkend beleid

BVNL vindt dat (fysieke) winkeliers zich onvoldoende ondersteund voelen. Ook zzp’ers in onder meer de horeca en evenementenbranche leggen het loodje. “Die komen voor bijna geen enkel steunpakket meer in aanmerking na het stopzetten van de TOZO-regeling per 1 oktober”, zegt partijvoorzitter Bharat Kolk. Burgemeester Poppens en volksvertegenwoordigers moeten zich volgens hem actiever gaan inzetten voor ondernemers en inwoners van de gemeente, die lijden onder dit “zwalkende coronabeleid uit Den Haag”.

De in Amstelveen wonende Hans van Tellingen, landelijk bestuurslid van BVNL, constateert dat MKB-ondernemers de drijvende kracht zijn van de economie en samenleving. Volgens hem werkt 64 procent van de Nederlandse beroepsbevolking in het MKB. “Als het slecht gaat met de ondernemer, gaat het slecht met de maatschappij. Dat geldt al helemaal in een ondernemende gemeente bij uitstek als Amstelveen.”

 Oud-VVD’er én FVD’er Wybren van Haga kreeg bij de Tweede Kamer-verkiezingen de (voorkeur) stem van 758 Amstelveners. Hij zat toen nog voor FVD om de Kamer, maar splitste zich snel af en begon vorig jaar BVNL.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.