De zorgorganisaties Brantano en Zonnehuisgroep Amstelland hebben zelf medewerkers gevaccineerd. Er zijn er vele honderden geprikt, maar de organisatie wil niet zeggen hoeveel er ongevaccineerd rondlopen. Volgens hen is het een werkgever niet toegestaan dat voor werknemers vast te stellen.  “Als werkgever mogen we dat niet vragen of vastleggen.”

Maar men denkt wel extra beschermd het kerstweekend te zijn ingegaan dan zijn de booster. “Dat geeft sowieso verlichting”. De belangstelling is landelijk groot bij zorgmedewerkers voor de extra prik. “En de wachttijden lang”, voegen de twee zorginstellingen voor de regio er aan toe.

Langdurige zorg

Daarom besloten organisaties in de langdurige zorg in deze regio elkaar te helpen door ook zelf medewerkers te vaccineren. Het doel: iedereen de kans geven een boostervaccinatie te krijgen voor het einde van het jaar.

Dankzij de plezierige samenwerking, ook met de apotheek en GGD, lukte het honderden medewerkers van de Zonnehuisgroep en Brentano hun prik te geven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.