De provincie Noord-Holland stelt 75.000 euro beschikbaar voor sportclubs die willen werken aan een club waar iedereen zich thuis voelt en met plezier kan sporten en bewegen.

Het geld van de provincie maakt het voor de Noord-Hollandse sportclubs mogelijk kosteloos gebruik te maken van verschillende services uit het Nationaal Sportakkoord. Het gaat om ondersteunende activiteiten zoals scholingen, workshops, inspiratiesessies en begeleidingstrajecten, die helpen bij het creëren van een inclusieve, veilige en positieve sportclub. Aanvragen kan via de lokale verenigingsondersteuner.

Genderneutraal

Gedeputeerde Zita Pels: ‘Sporten is voor iedereen belangrijk en om dat met plezier te kunnen doen moet je je wel thuis voelen bij de club waar je lid van bent. Ongeacht gender, kleur of achtergrond. Soms gebeurt uitsluiting of discriminatie onbewust, soms bewust. Clubs die hiermee aan de slag willen, kunnen dat met behulp van een pallet aan services uit het Sportakkoord doen. Inclusieve sportclubs dragen bij aan een inclusieve gemeenschap, inclusieve gemeente en dus ook inclusieve provincie. Daar streven wij als Noord-Holland naar!’

Een service aanvragen

Sportclubs die graag gebruik willen maken van het servicebudget, kunnen contact opnemen met hun lokale verenigingsondersteuner. Samen kijken zij welke behoeftes en doelen de club precies heeft, en welke services binnen de sportakkoord-thema’s ‘Inclusief sporten en bewegen’ of ‘Positieve sportcultuur’ daar het beste bij aansluiten. De verenigingsondersteuner dient de serviceaanvraag in.

Sportclubs die nog geen contact met de lokale verenigingsondersteuner hebben of meer willen weten over de procedure, kunnen hier contact opnemen: www.clubbase.nl/noord-holland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.