Zeven ton extra voor de sporthal bij het Keizer Karel College (KKC) moet er komen. Daarmee gaat de meerderheid van de gemeenteraad akkoord, omdat het een multifunctionele sportvoorziening wordt, dus ook voor verenigingen. Dat bleek woensdagavond in de raadscommissie Burgers en Samenleving. De totale kosten van de renovatie van de school komt nu op € 11,4 miljoen.

Het is een voorbereidingskrediet, waarmee men nu aan het werk kan. De volgende gemeenteraad moet een besluit nemen exacte bouwkosten en het te ontwikkelen bouwplan.

Goed voor sport

Wat de sporthal betreft, spelen de gestegen bouwkosten een rol en is bovendien voor een twee verdiepingen tellende hal met lift (voor minder mobiele mensen). Uitbreiding was nodig met het oog op verenigingen die zich bezig houden met o.a. zaalhockey, basketbal en badminton. Goed voor Amstelveen en het KKC, constateerde VVD-raadslid Victor Frequin, die er ook aan herinnerde dat definitieve keuze pas zal gedaan worden bij de Perspectiefnota 2023, waarin eind dit jaar de begroting voor het volgende ter sprake komt. Frequin vond het een “supergoed signaal” dat de georganiseerde sport voor Amstelveen belangrijk is. “In deze Corona tijd zien we weer hoezeer we de sport missen, als dat zoals nu na 17.00 niet mag.”

Exploitatie

De exploitatie komt in handen van KKC voor de school en van SportAmstelveen voor de verenigingen die er vooral ’s avonds en in de weekends terecht kunnen. Wie doet nu wat, vroeg raadslid Michel Becker van AVA. Volgens hem mag daar wel wat meer duidelijkheid over komen, gezien de omvang van de investering. Het gebouw blijft eigendom van de gemeente en SportAmstelveen regelt de (onder) huur.

Diverse fracties vroegen of de wijk en diverse instanties, zoals op het gebied van jongeren en het onderwijs, wel bij de plannen worden betrokken. Volgens onderwijswethouder Frank Berkhout praten alle stakeholders me al ligt het niet in de bedoeling ook de participatieraad va het sociaal domein in die discussie te betrekken. De SP had daarom gevraagd. Die wilde ook weten hoe lang de nieuwe sporthal nu meegaat, gelet op het feit dat de vorige gymnastiekzaal van de school er pas tien jaar staat.

Twijfels

De meeste twijfels had de fractie van Burgerbelangen Amstelveen (bbA). Ferry van Groeningen van die partij wees op de beperkingen die het pand aan Elegast heeft, ook verkeerstechnisch en qua parkeerdruk. Eigenlijk wilde hij voor wedstrijden door organisaties een aparte sporthal, omdat die in het KKC voor publiekstrekkers niet voldoet. Maar wethouder Berkhout zei dat voor met veel publiek gepaard gaande sportevenementen primair de Ben Goudsmithal er is. Bij die bij het KKC kunnen hooguit 150 á 200 mensen als publiek worden toegelaten en is er ook geen professionele horecavoorziening, alleen een uitgiftepunt voorzien.

Maar Van Groeningen vroeg zich af of er in sportkringen enig draagvlak is voor de nu gekozen uitbreiding van het KKC en voorzag met name voor topsport moeilijk te houden evenementen aan Elegast. Het KKC voorziet in een ‘medium scenario’ gaf de wethouder toe maar voor veel publiektrekkende wedstrijden moet men naar de Ben Goudsmithal, niet alleen voor top- maar ook voor breedtesport. Voor bbA blijft ook het draagvlak in de omgeving van het KKC een punt van discussie.

Volgens Berkhout is en een goede samenwerking tussen sport en onderwijs, die voorziet in een uitbreiding van de sportaccommodaties. De door GroenLinks gewenste cijfers over de sportfaciliteiten komen er binnenkort aan, zei hij.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.