Om te leren hoe men als vrijwillige mantelzorger beter met dementerenden om kan gaan is er vrijdag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur een workshop. Die wordt georganiseerd door Mantelzorg & Meer.

De organisatie zegt mantelzorgers te ondersteunen en zoekt nu extra vrijwilligers, die af en toe mensen met dementie willen bezoeken. De (vaste) mantelzorger heeft dan even tijd voor zichzelf.

Omgaan met dementie

Bezoeken van mensen met dementie is dankbaar werk, zegt M&M. “De betrokkene zelf vindt het vaak leuk iemand te zien en de mantelzorger is blij dat hij of zij even iets anders kan doen.”

De vraag is natuurlijk hoe vrijwilligers omgaan met dementie en wat wel en juist niet moeten doen. Voor potentiële vrijwilligers is daarover een workshop, ook om te bepalen of dit vrijwilligerswerk iets voor hen is. In deze twee uur durende workshop komen de volgende vragen aan de orde: Wat is dementie en wat zijn de zichtbare effecten? Wat kan men tegenkomen als men op bezoek gaat bij iemand met dementie?

Ook is er uitwisseling van ervaringen met dementie en ideeën bij het omgaan met die ziekte. Verder komt men iets te weten over de organisatie Mantelzorg & Meer. Als de coronamaatregelen het toelaten, wordt de workshop gegeven in het kantoor van Mantelzorg & Meer (Bouwerij 4, 1185 XX Amstelveen) en anders is deze online via Zoom.

Informatie en aanmelden: info@mantelzorgenmeer.nl of te bellen naar 020-5127250.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.