Het door kinderkrant Amstelkids geproduceerde Sinterklaasjournaal via YouTube en RTV Amstelveen is nu te zien op www.amstelkids.nl. In het videojournaal laten kinderreporters het geheime Pakjeshuis van de Sint in Amstelveen zien.

Zij zijn daar als verslaggevers uitgenodigd en maakten er het Amstelkids Sinterklaas Journaal over. Het videojournaal wordt op alle basisscholen van Amstelveen verspreid.

Stadsplein

Tijdens de Sinterklaasintocht op het Stadsplein werd reporter Kick (9) overvallen door de Smulpiet. Daar kreeg hij ook een gouden enveloppe met de exclusieve uitnodiging: voor één keer openen de Pieten de deuren van het Pakjeshuis van Amstelveen. Samen met nog drie anderen en een presentatrice (van verschillende scholen) werd een eigen en lokaal Amstelkids Sinterklaas Journaal gemaakt.

Belangrijke plek
In het geheime Pakjeshuis van Amstelveen worden alle cadeautjes en gedichten voor de scholen uit de buurt bewaard, ingepakt en bedacht.

Het Amstelkids Sinterklaas Journaal wordt op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel gedeeld. En is ook op televisie te bekijken bij RTV Amstelveen. Bekijk de video via www.amstelkids.nl

Journaals en kranten
Het Amstelkids Sinterklaas Journaal is de derde aflevering van het lokale journaal voor kinderen. In april er een Vrijheidsjournaal en in november vorig jaar het eerste Amstelkids Journaal in verband met de intocht van Sinterklaas, die toen niet kon doorgaan.

“We kregen daarop veel positieve reacties van leerkrachten”, zegt Hugo van der Kooij van het Sinterklaas Comité Amstelveen. “Het werd gebruikt als alternatief voor de reguliere intocht. We hopen dat leerkrachten nu het exclusieve kijkje in het Pakjeshuis van Amstelveen gaan bekijken.”

Ook in de lokale kinderkrant, waarvan de zevende editie deze week op alle scholen in Amstelveen en Ouderkerk wordt verspreid, spelen kinderen de hoofdrol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.