Vorige week sloot KPN de eerste woningen aan in Meander, Stadstuinen en Laan van Deshima in het Stadshart. Volgens planning zijn in mei de huisaansluitingen in de wijken Bankras en Kostverloren voltooid. Wethouder Rob Ellermeijer had bloemen de eerste aangeslotene, de heer Bleeker. ”Fijn dat we straks allemaal tegelijk op het internet kunnen zonder snelheid te verliezen”, zei die.

In totaal realiseert KPN circa 37.000 huisaansluitingen in Amstelveen. Hiervoor legt het bedrijf circa 6.900 kilometer glasvezelkabel, langer dus dan de straal van de aarde (6.371 kilometer).

Goede samenwerking

De uitrol van glasvezel voert KPN in Amstelveen samen uit met aanlegpartner Allinq. Samen graven zij circa 62 kilometer. De aanleg begint in de wijk Stadshart. Hierna volgt eerst Bankras / Kostverloren en vervolgens de wijken Elsrijk, Keizer Karelpark en Groenelaan. De bewoners zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

Regiodirecteur Willem Offerhaus van KPN prijst de samenwerking met de gemeente en de lokale woningcorporaties, zoals Eigen Haard. “Hierdoor kijken we uit naar voorspoedige werkzaamheden met minimale overlast voor de inwoners en weinig complicaties voor de uitvoerders.”

Wethouder Rob Ellermeijer constateert dat de eerste huisaansluiting in de kern van Amstelveen is uitgerold. “We kijken ernaar uit dat meer Amstelveners de voordelen van glasvezel kunnen ervaren.”

Half miljoen
KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast en rolt jaarlijks circa 500.000 nieuwe glasvezellijnen uit. Het is de bedoelin, samen met het glasvezelbedrijf van KPN en APG, uiteindelijk meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN aan te sluiten. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

Stabieler en energiezuiniger
Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

1 COMMENT

  1. Snapt KPN de wijkindelingen wel in Amstelveen? Eerder spraken ze over Bankras/Kostverloren als eerste wijk! En nu staat er ineens Stadshart als eerste. Ik zie ze ook al een tijdje in Elsrijk (Oost) bezig met graven van glasvezel. Eerder was er een persbericht over de Carmenlaan dat dan weer Bankras is. Vaag met andere woorden hoe het precies zit.

    En de gemeente doet vrolijk mee met de KPN-propaganda met elke keer een fototje van de wethouder alsof hij dat even mede geregeld heeft.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.