Er komen weer twee collegeblokken voor 55-plussers op maandagen 15 en 22 november (van 10:15-12:30) om de bibliotheek aan het Stadsplein. Deze keer gaat het over Amerika. Een kaartje geeft toegang tot allebei de blokken van twee uur. Aanmelden via www.debibliotheekamstelland.nl

De collegeblokken worden voor de biel en Stichting ‘Oud Geleerd, Jong Gedaan’ georganiseerd in het kader van ‘Nederland Leest’.

 Machtig

Amerika is het machtigste land ter wereld, maar voor velen ook onbegrijpelijk. lDocent Tijmen laat zien hoe een relatief jong land als Amerika zich heeft ontwikkeld en daarbij een unieke identiteit heeft weten te ontwikkelen.

In het eerste collegeblok staat de geschiedenis van Amerika centraal. In het tweede blok verbindt de docent de geschiedenis aan de vorming van de hedendaagse Amerikaanse samenleving.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.