De ChristenUnie komt met een amendement betreffende de vaststelling van het financiële risico- en reservebeleid van de gemeente. Dat deelde fractievoorzitter Bert de Pijper dinsdag mee in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM). Hij vindt dat de geldelijke buffer van € 15 miljoen, waarmee de rest van de commissie instemde, in twee delen moet worden gesplitst.

De Pijper denkt aan algemene reserve, waarvoor de raadscommissie een nota behandelde. De vorige was tien jaar oud en er moest zo langzamerhand een nieuwe komen. Maar D66-fractievoorziutter Harmen van der Steenhoven dat er eigenlijk geen nieuw beleid is ontwikkeld en de nota van destijds alleen een beetje is afgestoft.

Verkiezingen

Maar De Pijper vond dat er verschil moet worden gemaakt tussen de generatie van nu en die van de toekomst. Die noemde B&W weliswaar een reserve voor stedelijke vernieuwing, maar De Pijper dacht eer aan toekomstbestendige wijken. Niet eens was hij het dan ook met het voorstel van B&W de uitwerking over de doelstelling van de reserve stedelijke vernieuwing over de verkiezingen heen te tillen. Nu al verdienen verouderde wijken een upgrade in infrastructuur, sociaal beleid een duurzaamheid, zei hij.

De twee door hem voorgestelde reserves moeten wat hem betreft een minimale omvang als buffer hebben. Dat moet niet over de verkiezingen heen worden getold, zei hij. Want met de nota stelt de gemeenteraad wel een buffer vast.

4 COMMENTS

 1. Sorry hoor, zal aan mij liggen , maar waarvoor is die geldelijke buffer voor de wijken eigenlijk bestemd? En hoe is die eigenlijk per wijk verdeeld en hoe gaat dat? Kan iemand mij daar antwoord op geven.

  • Hier ga je natuurlijk geen antwoord op krijgen Frank.
   Zoals ik reeds eerder op dit blog aangaf komen de gemeenteraadsverkiezingen er aan (maart 2022), dus wordt er de komende periode veel politieke onzin uitgekraamd door de diverse politieke partijen met als enig doel aandacht te trekken. Niet op reageren dus.

   Mijn stemadvies blijft staan: ga NIET stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen, zodat de afkeuring van dit en ander politiek handelen in Amstelveen zichtbaar wordt in de onvoldoende- tot zwakke democratische legitimiteit van de uiteindelijke gekozenen.

   • Je zult wel gelijk krijgen, maar om uit protest niet te gaan stemmen ,ben ik het totaal met je oneens. Stem dan op een partij van wie je zeker weet dat hij tegen de hier heersende kliek in gaat.( hoe weinig ze dan ook misschien kunnen uitrichten) Je kunt zelfs op mij stemmen (😂) Je hoeft niet bang te zijn dat ik er in kom, hoor! Maar ik zou het wel leuk vinden.

    • Frank je schrijft : “Stem dan op een partij van wie je zeker weet dat hij tegen de hier heersende kliek in gaat”.
     Vraagje: Welke partij is dat dan?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.