Hoewel hijzelf ervan overtuigd lijkt dast hij wethouder blijft, moet de algemene ledenvergadering van de VVD op maandag 1 november nog definitief beslissen of Herbert Raat de lijsttrekker wordt bij de volgende verkiezingen voor de gemeenteraad. Het bestuur van de VVD Amstelveen heeft hem wel als zodanig  voorgedragen. Op 1 november wordt ook het verkiezingsprogramma gepresenteerd.

Ook kunnen de VVD-leden dan stemmen over de lijst van kandidaten op alfabetische volgorde (groslijst), lijstduwers en het concept verkiezingsprogramma.

Kieslijst

Op dinsdag 23 november wordt tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering van dit jaar een definitieve kieslijst gepresenteerd. Daarmee gaat de VVD Amstelveen de verkiezingen in.

Volgens bestuursvoorzitter Claudio Mancinelli is er door het kandidaat stellende bestuur veel werk gemaakt van de werving en selectie van bestaande en nieuwe kandidaten voor de kieslijst in de afgelopen twaalf maanden. “We zijn trots op de kwaliteit en diversiteit in de selectie. Met Herbert Raat hebben we gekozen voor een nog altijd fitte sterspeler in ons team die de aanvoerdersband waardig is”, zegt Mancinelli. “Hij mag wat het bestuur betreft de verkiezingswedstrijd gaan spelen met deze geweldige selectie aan nieuwe kandidaten en doorgewinterde fractieleden.”

Presentatie

Alle kandidaten op de groslijst zullen zich op 1 november persoonlijk presenteren aan de leden. Volgens het bestuur is komend weekend het concept Verkiezingsprogramma voor de leden beschikbaar. Hieraan is de afgelopen maanden geschreven door zowel het bestuur, de fractie als taskforce van de VVD Amstelveen, meldt de partij.

De komende weken kunnen alle leden van de VVD Amstelveen nog amendementen indienen op dit Verkiezingsprogramma. Na 1 november wordt het programma aan Amstelveen gepresenteerd.

4 REACTIES

 1. Verkiezingspropaganda van de partij die haar zaakjes op publicitair gebied goed voor elkaar heeft en daarom hechte banden met de lokale media onderhoudt, met merkbaar resultaat.

  Verkiezingswinst en groei van een neoliberale partij als de VVD toont de schaduwzijde van democratie: Het is geen garantie voor eerlijk, verstandig en moreel verantwoord politiek bestuur. Zelfs autocraten en dictators konden en kunnen rekenen op omvangrijke publieke steun en zo een schijn van democratie ophouden.

  De grote crises waarin wij nu verkeren zijn een gevolg van kortzichtig neoliberaal wanbeleid op het gebied van energie, mobiliteit, voedselproductie, volksgezondheid, zorg, klimaat, biodiversiteit en duurzaamheid.

  • Vergeet je ook niet de langzame afbrokkeling van het sociale vangnet ,een steeds groter wordend verschil tussen de inkomen en de steeds groter wordende belastingdruk ten gunste van de grote bedrijven. ( waar een gewone middenstander geen bal aan heeft, hoewel de VVD anders suggereert).

  • U bedoelt dat van elke partij de lijsttrekker mag worden genoemd, behalve van de VVD, zéker als die de eerste is die er mee komt? Weer wat geleerd. Banden met de lokale media heeft trouwens elke fractie, helaas voor u.

 2. Afbrokkeling van sociale zekerheid, van maatschappelijke solidariteit en van een rechtvaardige verdeling van schaarste is inderdaad ook te wijten aan het vermaledijde neoliberalisme van partijen als de VVD. Het is te veel om op te noemen.

  Democratie is gevoelig voor manipulatie en daarvan maakt de VVD handig gebruik. Media zijn daarbij een onmisbaar instrument.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.