Hoewel de sfeer er fijn is en de locatie in het Stadshart heel goed, moet er in het winkelcentrum nog veel gebeuren. Dat zegt eigenaar Unibail Rodamco Westfield (URW) bij monde van topman Jean Marie Tritant. Hij was even in Nederland, overgekomen uit zijn hoofdkantoor in Parijs.

Volgens de Telegraaf hield zijn verblijf hoer verband  met de opening van de grote Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam.

Aandelen

Van vastgoedreus, die bijna 90 winkelcentra bezit, is eind vorig jaar de complete directie door aandeelhouders ontslagen, omdat het bedrijf aan de rand van de afgrond stond, herinnert zich de krant. Maar sinds die malaise, ongetwijfeld mede veroorzaakt door corona, stegen de aandelen weer. Ruimschoots een verdubbeling van de waarde, meldt het blad.

Intussen nam het online kopen, dat al zienderogen in zwang was geraakt, door corona fors toe. Maar het bezoeken van fysieke winkels heeft volgens Tritant wel degelijk toekomst, vooral kleding en schoenen. En het online kopen loopt op sommige markten weer terug. Overigens ziet hij ook daarvoor een toekomst. Op den duur zal volgens URW een derde van de aankopen door consumenten digitaal gaan. De consument koop via diverse kanaken, zegt hij in de Telegraaf.

Huren

Tijdens corona gaf URW de op apegapen liggende winkeliers een huurkorting van in totaal € 400 miljoen. Maar als al het leed volgens de vastgoedmagnaat is geleden, gaat men terug naar de vorige tarieven. Op de wens van sommige winkeliers een nieuw contract met een lagere huur te sluiten, werd door de verhuurder niet gehonoreerd.

In totaal heeft URW vier centra in Nederland. Behalve in Leidschendam, liggen die in Amstelveen, Almere en Zoetermeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.