De werkgroep Uit Voorzorg van Stadsdorp Elsrijk organiseert op 13 oktober van 19.00-20.30 uur de eerste themabijeenkomst in Huis Elsrijk. In deze bijeenkomst ‘Nu voor later’ wordt ingegaan op de periode na het pensioen. De werkgroep heeft vier themabijeenkomsten op de planning staan die ingaan over hoe men vitaal, zelfstandig, zinvol en actief kan blijven.

Tijdens deze bijeenkomst gaat trainer en coach Bill Admiraal van Triple V met bewoners in gesprek over hoe men als 55plusser voorbereid kan worden op pensioen. De meesten zijn nog vitaal en vol met plannen hoe men die tijd zinvol kan invullen.

Nawerk

Triple V zegt dan ook niet: je gaat met pensioen, maar: je gaat je ‘na-werk-tijd’
in. We worden met z’n allen ouder en blijven langer gezond. De pensioenleeftijd wordt telkens met stapjes verhoogd. Hoewel we allemaal ideeën hebben over de pensioenperiode, blijkt uit onderzoek dat veel gepensioneerden het gevoel hebben in een zwart gat te vallen.

Volgende themabijeenkomsten
De volgende themabijeenkomsten zijn op 10 november met het thema Zinvol en gezond Ouder Worden, op 8 december 2021 met het thema ‘Zelfstandig blijven wonen’ en 9 op februari over ‘Stoïcijnse gids voor geluk’.
De werkgroep Uit Voorzorg, bestaande uit zeven bewoners uit Elsrijk, houdt zich sinds 2017 bezig met het thema goede voorzorg in de wijk. De leden willen een brede discussie daarover op gang brengen. Over goede voorzorg door bewustwording en het uitwisselen van kennis en ervaring.

Locatie
Huis Elsrijk ligt aan de Graaf Aelbrechtlaan 138 en de toegang is gratis. Aanmelden kan door te mailen naar uitvoorzorg@stadsdorpelsrijk.nl

Voor informatie over de bijeenkomst en de werkgroep Voorzorg kan men contact opnemen via uitvoorzorg@stadsdorpelsrijk.nl of zie website Stadsdorpelsrijk.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.