Ook de vestigingen van Bibliotheek Amstelland doen mee aan de Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober. Het thema van de week is dit jaar ‘Worden wat je wil’. De Bibliotheek organiseert theatervoorstellingen, workshops en een schrijversbezoek van één van de Nederlandse kinderboekenschrijvers.

Met het thema willen de organisatoren aangeven dat het niet uitmaakt wie kinderen zijn, waar zij vandaan komen, goed zijn in rekenen of juist in tekenen, heel jong zijn of best al wel groot… “Als je later écht groot bent, mag je worden wat je wil”, roept de bibliotheek de kinderen toe. En volgens haar zijn kinderboeken een onuitputtelijke bron om na te denken én te fantaseren over wat zij later willen gaan worden.

Maand

“Er staat tijdens de Kinderboekenweek een heel mooi programma klaar. Nou ja week, eigenlijk is het een echte Kinderboekenmaand geworden. Er zijn theatervoorstellingen over denkers, dromers en Ninja’s, in de Maakplaats kunnen kinderen o.a. aan de slag als vlogger en programmeer in hun eigen DJ- wereld. Tijdens leuke workshops maken zij eigen droom-Zine, stomen zij zich klaar om  astronaut of wetenschapper te worden én krijgen we bezoek van kinderboekenschrijver Jozua Douglas,” zegt programmamaker Hiske Deinema van Bibliotheek Amstelland.

In alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland vinden activiteiten plaats. Bekijk www.debibliotheekamstelland.nl/kinderboekenweek voor het gehele programma en het kopen van tickets.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.