Op het Nationaal Holocaust Namenmonument aan de Weesperstraat in Amsterdam, dat zondag (19 september) werd onthuld,  staan ook de 161 namen van Joodse oorlogsslachtoffers uit Amstelveen. Wethouder Herbert Raat vertegenwoordigde als locoburgemeester deze gemeente, die de Amstelveense namen van wie ‘nooit terug kwamen’ adopteerde.

Het nationale monument herdenkt alle Nederlandse Holocaustslachtoffers die geen graf hebben en bestaat uit 102.000 bakstenen, met daarin de namen gegraveerd van de vermoorde Nederlandse Joden, Roma en Sinti.

 Koning

Het Nationaal Holocaust Namenmonument werd onthuld door Koning Willem-Alexander samen met Jacques Grishaver, voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité. Onder anderen demissionair minister president Mark Rutte en burgemeester Femke Halsema hielden een toespraak.

Lokale media kregen geen toegang tot de besloten bijeenkomst, waar ongeveer 300 genodigden aanwezig waren, alleen geselecteerde landelijke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.