Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Amstelveen voor de jaarlijkse collecteweek van 28 november t/m 4 december. Volgens de organisatie is het alleen met de hulp van vrijwilligers mogelijk op buurtniveau haar activiteiten te blijven houden om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden

“In deze complexe tijden is hulp voor veel mensen harder nodig dan ooit. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen,” zegt het Leger des Heils. Het zet naar haar mening alles op alles om zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden, want de behoefte aan contact en directe hulp blijft enorm.

Buurtkamers

Het Leger des Heils heeft door heel Nederland – overigens niet in Amstelveen – zo’n honderd buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Men kan er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.

Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of het te voorkomen. “Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak echt een vangnet. In deze buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt.

Geen subsidie

Het overgrote deel van deze buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Vandaar een landelijke collecteweek, dit jaar van 28 november t/m 4 december.  Aanmelden daarvoor als vrijwilliger kan via: https://www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.