Er is nu ook een Dag van de Scheiding (vrijdag 10 september) en de gemeente zegt ter gelegenheid daarvan extra aandacht in de vorm van hulp te besteden aan volwassenen en kinderen die dupe worden van stellen die uit elkaar gaan.

Jaarlijks krijgen 30.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan.  stellen

Extra Steun

Een scheiding zorgt voor veel stress, weet wethouder Frank Berkhout (Jeugd). Zowel volwassenen als kinderen worden naar zijn mening daarvan de dupe. “Stress kan zich bij kinderen op verschillende manieren uiten. Slechter slapen, minder goed presteren op school en baldadig gedrag. Ze hebben extra steun nodig.”

Cursussen en bijeenkomsten

Ouders kunnen met vragen zitten of hulp nodig hebben in de moeilijke tijd bij een onvermijdelijke scheiding. De gemeente Amstelveen werkt samen met verschillende partners om hulp te bieden. Dat kan op ieder moment: als er vaak ruzie is, stellen overwegen te gaan scheiden of als zij daadwerkelijk in scheiding liggen. Bijvoorbeeld de maatschappelijk werkers van Participe Amstelland helpen middels een (telefonisch) spreekuur en geven antwoord op vragen van de scheidenden.

Kinderen

Die kunnen niet alleen bij ouders, maar ook bij kinderen rijzen. Zij verlangen bijvoorbeeld naar steun van vader of moeder. Om hierbij te helpen is er Dappere Dino’s van Levvel, een cursus van twaalf bijeenkomsten waarin kinderen middels een handpop leren met de scheiding om te gaan.

Het volledige hulpaanbod is te vinden op amstelveen.nl/echtscheiding. Wie meer informatie over scheiden met kinderen wil, kan terecht op amstelveen.nl/scheidenmetkinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.