Boekverkoper Ada Ruiter praat donderdag 9 september (16.00 uur) in de bibliotheek aan het Stadsplein met Herman Koch over zijn nieuwe boek ‘Een film met Sophia’, een roman. Wie bij het gesprek wil zijn, kan zich opgeven via info@venstra.nl.

Het verhaal gaat over Karls beeldschone zeventienjarige dochter, die door Stanley Forbes is gecast voor zijn nieuwste film, die na zijn Amerika-avontuur zijn grote comeback in Nederland moet worden.

Acteur

Met graagte werpt Stanley zich op als vaderfiguur voor Sophia. Maar tijdens de opnames van zijn mozaïekfilm, met naast Sophia een hoofdrol voor steracteur Michael Bender, worden zijn motieven steeds onduidelijker. Wat wil hij eigenlijk, met deze film, met dit meisje en met zichzelf? Hij weet precies waar Sophia is, maar besluit met antwoorden te wachten.

Herman Koch, televisiemaker, acteur,  columnist en auteur, schreef de roman ‘Het diner’ (2009), die aan tientallen landen werd verkocht, wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times stond en is verfilmd.  In de jaren daarna verschenen Zomerhuis met zwembad, Geachte heer M., De greppel en Finse dagen. In 2017 was Koch auteur van het Boekenweekgeschenk. Na afloop van het interview signeert Koch zijn boeken.

Aanmelden is verplicht wegens corona, met vermelding van naam, adres en woonplaatsgegevens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.