Omdat de gemeente graag rookvrij wil worden, steunt zij de campagne ‘Stoptober’, waarin bekende en onbekende Nederlanders gezamenlijk binnen 28 dagen stoppen met roken. Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) bezoekt komende vrijdag de campagnebus op de markt.

Samen stoppen met roken maakt de kans van slagen groter, die de redenering achter de actie.  De gemeente zegt lokale hulp te willen bieden,

Landelijk

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober en markeert daarmee een moment om te stoppen met roken. Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te zien wat stoppen met roken voor goeds met iemand doet. Daarnaast is gebleken dat 70% van de Stoptober-deelnemers het volhoudt. Dit percentage is vijf keer zo hoog als een ‘gewone’ stoppoging.

Hulpaanbod 

In Amstelveen staat op vrijdag 10 september tussen 9.00 uur en 12.00 uur de Stoppen met roken camperbus op de weekmarkt in het Stadshart. Inwoners kunnen er vragen stellen en meer informatie krijgen over stoppen met roken.

Theatervoorstelling DE sTOPPERS

Ook nodigt  de gemeente graag iedere roker, ex-roker, meeroker en niet roker uit voor de theatervoorstelling DE sTOPPERS. Deze vrolijke en prikkelende voorstelling over de uitdagingen bij stoppen met roken is gratis toegankelijk en is op maandag 11 oktober van 20.00 uur tot 21.15 uur in theater Griffioen (Uilenstede 106). Aanmelden kan door een mail te sturen naar stoppers@amstelveen.nl. Met vermelding van het aantal personen dat komt. Achteraf is er informatie over stoppen met roken.

Cursus stoppen met roken

Inwoners met een laag inkomen of een schuldhulpverleningstraject kunnen meedoen met een cursus in De Bolder (Groenhof 140). Samen stoppen en de begeleiding van een coach helpt bij het stoppen met roken, zegt de gemeente.  Er zijn tien bijeenkomsten waar over diverse onderwerpen wordt gesproken, zoals de reden om te stoppen met roken, omgaan met stress, advies over eten van een diëtist. De eerste bijeenkomst is op maandag 25 oktober van 16.00 uur tot 17.30 uur. Vragen stellen en aanmelden kan via stoppenmetroken@amstelveen.nl.

Andere ondersteuning

Via www.ikstopnu.nl kan iedereen informatie vinden over stoppen met roken. Ook kan men via zijn huisarts informatie vragen. Wie al eens tevergeefs heeft geprobeerd te stoppen, moet de moed niet laten zakken, vindt de gemeente. “Elke poging te stoppen met roken, draagt uiteindelijk bij om echt te stoppen”, zegt Van Ballegooijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.