Deelnemend aan het NK Tegelwippen heeft Amstelveen nu bijna zesduizend tegels door groen vervangen. De gemeente wil de inwoners stimuleren tegels te ‘wippen’. Ook in september haalt zij die gratis op bij inwoners als ze die vervangen voor groen.

Het NK Tegelwippen helpt bij het klimaatbestendig maken van Amstelveen, zegt wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid.

Wateroverlast

Volgens haar zijn de gevolgen van de klimaatverandering deze zomer zichtbaar, doordat sommige delen van de wereld te maken hebben met lange periodes van hitte en droogte. “In Nederland zijn wateroverlast en overstromingen actueel. Het huidige waterbeheer speelt steeds meer in op het afvoeren van water bij hevige regenval, maar ook op het vasthouden van rivier- en regenwater als buffer voor drogere periodes. Ook groene tuinen en geveltuinen helpen daarbij.”

Tegelservice

Het os de bedoeling dat inwoners zich aanmelden via amstelveenrainproof.nl. Dat kan tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Van zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur af tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet. De tegelophaalservice vindt voor heel Amstelveen plaats op maandagen: 6, 13, 20 en 27 september.

Het nationale NK Tegelwippen loopt tot 30 september. Meer informatie over de actie is te vinden op amstelveenrainproof.nl. Vragen stellen kan via nktegelwippen@amstelveen.nl.

11 REACTIES

 1. Ik zou nog maar eens opnieuw rekenen als ik jou was.
  Uitgaande van tegels van 30×30 cm (zoals ook de foto suggereert) kom ik uit op net iets meer dan twee voetbalvelden uitgaande van 68×105 meter voor een veld (KNVB-richtlijn).

     • Zoals gebruikelijk stel jij weer eens iets zonder feitelijke inhoudelijke onderbouwing. Kom jij maar eens op met jouw berekening. Ik raadde je slechts aan om jouw berekening nog eens te bekijken. Hoeft niet natuurlijk, maar dan ook geen grote broek aantrekken s.v.p.

      Laten wij het anders ook nog maar eens over Frédérique hebben, waar jij ook iets stelde zonder enige feitelijke onderbouwing te verschaffen ondanks herhaalde verzoeken daartoe van verschillende reageerders op deze blog. Ook toen dook je weg en nu weer. Het patroon lijkt steeds zichtbaarder te worden.

 2. Wat is eigenlijk de oppervlakte van onze nieuwste aanwinst “ het stadsstrand”? Die berg zand houdt ook zeker goed het water vast, vooral daar waar voorheen gras en struikgewas was. 😂😂😂
  En nog iets hoeveel van die tegels zullen daar ook weggehaald zijn om elders tuintjes te betegelen.

 3. Zolang tegels worden omgeven door borders waarin regenwater kan wegzinken, is er niets aan de hand. Niet alle tegels hoeven weg, maar alleen aan de randen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.