Van het waarschuwen van overtreders is de gemeente overgegaan tot het beboeten van bestuurders van een gemotoriseerd vervoermiddel in een deel van de Dorpsstraat. Daar geldt dat het deel van café Het Wapen van Amstelveen tot Museum JAN een voetgangers-verblijfgebied is, waar alleen fietsers en snorscooters zijn toegestaan.

Overtreders van het recente verbod betalen € 150. Overigens werd tijdens een bijeenkomst van de BIZ in het Oude Dorp (Bedrijveninvesteringszone) door sommige ondernemers juist de snorscooter als een gevaar gezien.

KKC

Een van hen constateerde dat die, doorgaans met opgevoerde motor, door leerlingen van het nabij gelegen KKC worden bereden en door het afgesloten deel van de Dorpsstraat racen.

Twee weken lang werden door medewerkers van de gemeentelijke afdeling handhaving dagelijks waarschuwingen gegeven. Maar nu worden er in het vervolg boetes uitgedeeld. Het verkeersverbod is versneld ingevoerd nadat een automobilist op zondagavond 11 juli 2021 de macht over het stuur verloor en tegen een boom en op een leeg terrasje tot stilstand kwam.

Lossen

Tussen 09.00 en 16.00 mogen overigens vrachtwagens om te laden of te lossen wel het afgesloten deel van de Dorpsstraat in. Dat is op dit moment nog met een hek gesloten, maar er komen binnenkort mechanische paaltjes. Die sluiten niet alleen de gehele Dorpsstraat af, maar ook de Stationsstraat (van museumspoorlijn tot de Dorpsstraat).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.