Dinsdagavond (6 juli) omstreeks 18.30 uur is een vrouw van 33 neergestoken op de Ida Gerhardtlaan in Westwijk. Zwaar gewond is zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden, een 56-jarige man uit Haarlem.

Dinsdag was wel bekend dat de daden een man is, maar er was tioen nog niemand aangehouden. 

Er worden door de politie getuigen van of informanten over het het steekincident gezicht. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of bij meld misdaad anoniem: 0800-7000.

Waarschijnlijk moet het motief voor het steekincident worden gezocht in relationele sfeer. In elk geval denkt de politie dat de dader een bekende was van het slachtoffer.

Bemanning van een ambulance hebben voor eerste hulp gezorgd en haar vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Naar de werkelijke toedracht van de steekpartij doe de politie nog onderzoek.

Peter R. de Vries

Heel even werd gedacht dat het steekincident iets te maken had met het neerschieten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, maar de politie sprak dat dinsdagavond al tegen.

De Vries werd vijf kogels in een moordpoging zwaar gewond. Zowel de regering als de Amsterdamse driehoek hield een persconferentie, waarin schande werd uitgesproken over het zich verergerende geweld jegens journalisten in het algemeen en misdaadjournalisten in het bijzonder. Ook advocaten zijn de laatste tijd hun leven niet zeker. Geweld treft trouwens ook hulpdiensten, ambtenaren, artsen et cetera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.