Met de fracties van ChristenUnie, GroenLinks, SP en de Lijst Höcker tegen vroeg de meerderheid van de gemeenteraad zich woensdagavond af op een rotonde op de kruising van Startbaan en Van der Hooplaan de verkeerssituatie daar niet onveiliger in plaats van veiliger maakt.

B&W gaan die in het uitvoeringsprogramma van de mobiliteitsvisie vervatte rotonde opnieuw bekijken, zegden zij toe. Het programma werd door de raad unaniem vastgesteld.

Telling

AVA en VVD hadden hun twijfel over de bewuste rotonde in een motie uitgesproken en kregen op dat punt de meerderheid mee. De gemeente moet onderzoeken of zo’n rotonde wel nodig is, waarvan een telling deel uitmaakt voor en na schooltijden om de verkeersbewegingen in beeld te krijgen. En ook onderzoeken of het schoolverkeer niet meer is te spreiden. Als die onderzoeken daartoe aanleiding geven moeten volgens de motie alternatieven worden overwogen.

Een veilige oversteek voor fietsers bij de kruising van der Hooplaan/Startbaan is volgens de motie van essentieel belang, maar ook de doorstroming van het snelverkeer moet gewaarborgd blijven. Daarvoor is een rotonde, die ook nog eens een enorme investering vergt, niet altijd de juiste oplossing, vindt de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.