Amy Loman van de Roelof Venema School is vrijdag bij boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein uitgeroepen tot Superjuffie van het jaar 2021. De onderscheiding werd uitgereikt door onderwijswethouder Frank Berkhout en kinderburgemeester Elina Oranghi.

Via kinderkrant Amstelkids stemden circa 250 kinderen voor een juf of meester uit Amstelveen die volgens hen de Superjuffie en SuperMees is.

Stoere juf

Superjuffie is de hoofdpersoon in de boeken van Janneke Schotveld. Een stoere juf met superkrachten. Mees Kees, aankomend leraar vol goede ideeën, speelt de hoofdrol in de boeken van Mirjam Oldenhave.

Uit alle stemmen, met bijbehorende motivatie, zijn door de organisatie – Boekhandel Libris Venstra en de kinderkrant Amstelkids – drie genomineerden gekozen. Meester Pieter (Brede School Rembrandt) en juf Rosan (De Triangel) gingen net niet met de eretitel naar huis maar deelden een mooie tweede plek. Wegens corona waren de klassen van de genomineerden dit jaar niet uitgenodigd bij de verkiezing. Toch kwam een aantal kinderen stiekem meekijken of hun juf of meester de grote winnaar zou worden.

Prijs

“Een superjuf of -meester moet vertrouwen hebben in kinderen”, zei Elina Oranghi. Frank Berkhout vond dat de drie genomineerden door hun uitverkiezing alle drie winnaars zijn. Rosan, Pieter en Amy gingen naar huis met een grote bos bloemen, een boekenpakket voor in de klas en een oorkonde. Juf Amy: “Ik wil de kinderen in de klas bedanken. Ik voel me heel erg vereerd en had dit totaal niet verwacht.”

Sinds 2015 organiseert Libris Venstra jaarlijks deze verkiezing. Door de coronapandemie kon die vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar werkt de boekhandel samen met Amstelkids. “We hebben ontzettend veel aanmeldingen gehad. En we zijn heel blij dat we, ondanks alle coronaproblemen, toch een verkiezing hebben kunnen organiseren”, zegt Ada Ruiter van de boekhandel.

Amy Loman is de opvolger van Bart Johannesma, die in 2019 namens de Piet Hein School won.

1 REACTIE

  1. Ik vind alle meesters en juffen super het laatste anderhalve jaar door het constant je maar weer aan moeten passen aan wijzigende omstandigheden en de hogere risico’s dan het gemiddelde die ze liepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.