Op vrijdag 10 september (21.00 uur) komt Jan Akkerman naar Poppodium P60. Daar stond hij ook vorig jaar met zijn trio. Akkerman is bekend van onder meer de bands Brainbox en Focus en zijn samenwerking met nationale en internationale artiesten.

Hij is al 55 jaar een der meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Sinds 1976 treedt Jan Akkerman op onder zijn eigen naam, dan wel met zijn eigen Jan Akkerman Band, waar door de jaren heen een keur aan nationale musici deel van uitmaakt en waarmee hij veelvuldig op internationale podia te zien is.

Gouden Harp

Onder meer tijdens het Montreux Jazz Festival en het North Sea Jazz Festival. Hij maakte talloze tournees langs de Nederlandse theaters en andere podia in Europa en Amerika; concerten brachten en brengen hem ook naar landen als Rusland, Syrië, Indonesië en Japan.

In 2005 werd Akkerman  door de stichting Conamus onderscheiden met een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. En in 2012 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten in de Nederlandse muziek. Hij weet op zijn eigen manier rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren.

Kaarten voor de show kosten €20 (incl. servicekosten). Kaarten zijn beschikbaar via: https://www.p60.nl/10-09-2021/jan-akkerman-band

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.