Wethouder Floor Gordon is door de leden tot lijsttrekker van de landelijke afdeling van D66 gekozen. De democraten wijken trouwens niet af van het ondemocratische gebruik van alle andere politieke partijen (met uitzondering van de ChristenUnie) geen plaatselijke media uit te nodigen voor hun ledenvergaderingen (overigens in tegenstelling tot landelijke openbare ledencongressen).

Floor Gordon is dus lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Zij is sinds 2018 wethouder van onder meer Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid, Groen, Afval en Economische Zaken. Daarvoor was zij al 4 jaar gemeenteraadslid.

Grote eer

Floor Gordon vindt D66 de progressiefste partij van Amstelveen.  “Het is een grote eer daar lijsttrekker voor te mogen zijn”, zegt ze. In een brief aan de Amstelveense inwoners, gepubliceerd op de website van D66 Amstelveen (hier te lezen), beschrijft Floor Gordon voor welke zaken zij zich de komende jaren in ieder geval wil inzetten.

“Kansen voor iedereen in Amstelveen om mee te doen via goed onderwijs of een baan”, schrijft ze. Net als andere partijen wil zij investeren in een groene leefomgeving, leefbaarheid van wijken vergroten en Amstelveen verduurzamen. “Als democratische partij vind ik het tevens onze plicht om voortvarend te werken aan het (herstel van) vertrouwen van burgers in de overheid.” Dat wil zij bereiken door ruimte te scheppen voor vroegtijdige inbreng van inwoners. Transparantie dus, waar iedere fractie in de gemeenteraad het over heeft, maar waarvan volgens burgers weinig terecht komt. “Oprecht luisteren naar zorgen, transparant zijn over onze belangenafweging en ons daadkrachtig en betrouwbaar tonen in de uitvoering,” zegt zij te willen.

Succes

Volgens voorzitter Shivan Bhoendie van D66 in Amstelveen vertegenwoordigt Floor Gordon waar zijn partij in Amstelveen voor staat. “Zij weet onze waarden te realiseren in beleid,” zegt hij. “De grote steun binnen de partij voor de lijsttrekker is een bevestiging van de koers en het succes van de partij van de afgelopen jaren. Wij zullen tijdens de campagne ons best doen om te zorgen dat wat wij hebben bereikt ook zichtbaar is voor de kiezer. Ik zie de verkiezing dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Kandidatenlijst D66

Op 1 juli start de kandidaatstelling voor de overige posities op de D66-lijst voor de gemeenteraad. Een adviescommissie, waar de lijsttrekker en voorzitter naast anderen deel van uitmaken, legt een lijstadvies aan de leden voor. De leden van D66 Amstelveen bepalen uiteindelijk de volgorde van de kandidatenlijst, zegt D66. De uitslag wordt eind oktober bekend gemaakt. Gordon zegt uit te kijken naar een “divers, inspirerend en daadkrachtig team” om aan de toekomst van Amstelveen te blijven werken.

3 COMMENTS

 1. Leuk mens, die Floor, maar afval en zwerfvuil hebben duidelijk niet haar belangstelling. Evenmin die van de wethouder Stadshart, trouwens. Kennelijk is daarmee geen eer of politieke winst mee te behalen. Daarom is het hier vaak een vieze bende. Op vrijdagmiddag waait al het afval van de markt de omgeving in.

  Kijk maar naar de foto’s die vrijwel dagelijks worden aangevuld.

  Er staat geen boete op het op straat gooien of achterlaten van voedsel- en drankverpakkingen en ander afval. Een verbod zou trouwens toch niet worden gehandhaafd, want daar houden de wethouders niet van.

  https://photos.app.goo.gl/ZPQAAYyDedYvFDfk8

 2. Democraten staat in hun naam. Je kan dat beter vervangen door Autocraten.
  A66 dus.

  De partij die pleitte in Amstelveen voor het terugbrengen van transparantie en democratie. Zie alle berichten van Johan aboe. Floortje Gordon-De Bruijn wijzigde zelfs haar naam toen se wethouder werd want Floortje is niet goed genoeg als naam…

  Hoe dan ook deze wethouder zei in een openbare commissievergadering blij te zijn dat er in Amstelveen geen discussie is over de klimaatplannen en het idee van het gas af te moeten in haar eerste jaar. Dat is voor den haag is haar gedachte. Ondertussen is wel het idee om mensen flink op kosten te jagen terwijl het alternatief (biomassa!) niet per se schoner is, duurder en niet altijd werkt. Leve D66 oeps A66 die discussie liever niet wil.

  Als bijwagen zoals johan bos ze vaak noemt van de VVD werken ze goed. En eens in de 4 jaar weer loze beloftes doen aan de kiezers om daags na de verkiezingen autocratisch verder te gaan.

  Wordt het nutteloze alleen maar tot frustratie leidende pasjessysteem nog afgeschafd voor de vuilcontainers? D66 zei het te willen regelen en daarna werd het stil.

  Benieuwd ook of Floortje Gordon De Bruin net als haar voorgangeter daags na verkiezingen weggaat om elderseen betere politieke (wethouders) baan te aanvaarden Amstelveen beschouwende als carrierespringplank. Niet alleen oud wethouder Maaike Veeningen deed het ook ex raadslid Stephanie Schilder zag betere kansen in haar werkcarriere en weg was ze. So zien ze bij D66 het verkozen worden en ze verdedigen het met ook. Dan weet u dat!

 3. Waarin heeft D66 zich eigenlijk onderscheiden van de VVD de afgelopen 4 jaar? Hoe ik ook heb gezocht. Ik heb het niet kunnen vinden. Ja ze was in de media wat meer zichtbaar en ik geloof dat ze bestuurstechnisch wel beter was dan haar voorgangster, maar die was eigenlijk een aanfluiting, zoals ik zelf als leek eens heb moeten constateren tijdens een commissievergadering waar ze op de meest simpele vragen geen antwoord wist, omdat ze blijkbaar haar dossiers niet had gelezen.
  Voor de rest staat de brief van Mevr. Gordon vol open deuren en nietszeggend geblaat. Concrete zaken en doelen zijn er niet in te vinden. Toen ik las dat zij D66 de “progressiefste” partij noemde, was er bij mij een homerisch gelach te horen.
  In haar brief staan zelfs leugentjes , zoals we hebben de bouw van de betaalbare woningen in gang gezet. Waar zijn die dan? Beneden de €1100,— huur is hier geen normaal appartement te krijgen. Kansen voor iedereen? Kletskoek! De soc voorraad is met 2000 verminderd. Ze moeten nu zelfs 17 jaar wachten! Koophuizen voor de lage middenklasse ; niet te vinden! Wel stadsvilla’s en onbetaalbare appartementen. Transparantie? Kletskoek! De bewoners worden pas geïnformeerd als de besluiten al zijn gevallen. Meer openheid in de gemeenteraad? Toe nou! Alles is al binnenskamers voorgekookt, zodat het enkel in stemming hoeft te worden gebracht. Openheid naar de pers? Toe nou! Ze kunnen een berichtje krijgen van de afdeling “communicatie”, als ze dat nog krijgen! ( laat ik mijn mond nog maar dichthouden over die soap van AAN&RTVA) enz enz
  En dit zijn alle “verworvenheden” waar mevr. Floor Gordon de afgelopen jaren van “Democraten 66” van harte aan heeft meegewerkt de afgelopen jaren.
  Maar ja , ze zullen wel weer veel stemmen krijgen, omdat ze landelijk wel eens aardige dingen doen. Net zoals indertijd Maaike Veeningen en we weten hoe dat is gegaan. Afgang!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.