De hoogbouw op de plek van het benzinestation en de voormalige garage aan Newa gaat niet door. Er was een stroom van verzet tegen gekomen uit de omgeving en ook een deel van de politiek sloot zich er bij aan. B&W lieten nu de projectontwikkelaar weten dat de plannen geen kans hebben in de bestaande vorm de worden uitgevoerd. De zogeheten quick scan, een snel onderzoek naar de mogelijkheden, ter plekke mocht tot 26 mei duren en is na die datum door B&W niet verlengd.

Een quick scan mag één jaar duren en kan daarna door B&W worden verlengd. Dat laatste gebeurde overigens wel met de bouwprojecten bij Augustinuspark, waar winkels verdwijnen en 111 flats in het middeldure segment komen, en met de bouwprojecten aan de Bovenkerkerweg en het boektiekhotel aan de Amstel.

Kader

Overigens staat het de projectontwikkelaar vrij voor Newa met een nieuw plan te komen, maar dat moet dat in elk geval minder pompeus zijn dan het vorige. Ook moet rekening worden gehouden met de door omwonenden aangedragen suggestie een rotonde te maken op het kruispunt Groenelaan-Sportlaan, waarop de gemeente nu studeert. Zij schrijft aan de gemeenteraad eerst een ontwikkelkader voor Newa aan de gemeenteraad aan te bieden waar de eventuele bouwplannen dan in moeten passen.

De fractie van Burgerbelangen Amstelveen (bbA), een van de fel tegen de hoogbouw bij Newa protesterende partijen, heeft al laten weten blij te zijn met het niet doorgaan van de plannen.

1 REACTIE

  1. Wat ontzettend fijn dat het project niet doorgaat!Vond het al zo ontzettend ontroerend voor de omwonenden, knap hoe het gezamenlijke protest heeft gewerkt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.