Op de zondagen 13 en 20 juni komt om 11.00 uur The Best of IDFA on Tour langs in Cinema Amstelveen. Vier prijswinnende en genomineerde documentaires zijn te zien.

Het International Documentary Festival Amsterdam is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en best bezochte Documentaire Festival ter wereld.  De editie 2020 vond deels online plaats.

Andere kijk

Vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2020 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of op een bijzondere manier raken. Dat is The Best of IDFA on tour. Een uniek programma met films die van veel mensen hun kijk op de wereld zal veranderen, zegt Cinema Amstelveen. Het programma daar ziet er als volgt uit.

11.00 – 12.15     Dealing with Death (75 min)

De vele culturen in de Bijlmer, in Amsterdam-Zuidoost, hebben allemaal hun eigen rituelen rond het afscheid van de doden. Uitvaartmanager Anita gaat als witte Nederlander op verkenning. Ze moet de wensen in kaart brengen voor een nieuw rouwcentrum voor alle culturen dat uitvaartorganisatie Yarden hier hoopt op te richten.

12.15 – 12.50     Unforgivable (35 min)

Op zijn twaalfde werd Geovanny bendelid en moordenaar. In de gevangenis sloot hij zich aan bij een evangelische kerk die Gods vergiffenis over hem uitstortte. Maar er is een zonde die de bende noch de kerk hem kunnen vergeven: Geovanny is gay.

13.20 – 14.45     Radiograph of a Family (85 min)

Regisseur Firouzeh Khosrovani is de dochter van een seculiere vader en een strenggelovige moeder, die onder één dak naast elkaar leefden in Teheran. De Islamitische Revolutie vond plaats in hun huiskamer en raakte elk aspect van het gezinsleven.

15.05 – 16.45     Gorbachev, Heaven (100 min)

Fascinerend interview met de Russische oud-president Gorbatsjov, een van de invloedrijkste personen uit de afgelopen eeuw, wiens bewind het einde van de Sovjet-Unie inluidde. In een intieme toonzetting geeft hij zijn blik op Rusland toen en nu.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.