Vrijdag 4 juni (11.00 uur) is de tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag. In heel Nederland wordt dan op de balkons van woon- en zorglocaties bewogen, gedanst en plezier gemaakt. Amstelveen doet daaraan mee.

Buurtsportcoach Mieke Regelink van AmstelveenSport is de grondlegger van het Balkonbewegen. Zij gaf tijdens de eerste coronagolf als eerste in Nederland beweeglessen aan de bewoners op de balkons van de woon- en zorglocaties in Amstelveen.

Buurtcoaches

Dat initiatief is door de landelijke pers opgepakt en zorgde voor de eerste succesvolle Nationale Balkon Beweegdag. Om te zorgen dat alle woon- en zorgcentra in Amstelveen mee kunnen doen aan de Nationale Balkon Beweegdag gaf Regelink de laatste weken masterclasses “Balkonbewegen” aan sport- en beweegprofessionals. Nu kunnen zij samen met de buurtsportcoaches van AmstelveenSport bijna alle lokale woon- en zorglocaties tegelijkertijd laten meedoen aan deze feestelijke dag.

 Met en voor elkaar

Balkonbewegen is een leuke manier om veilig actief te blijven op een kleine ruimte, zegt AmstelveenSport. Familie en vrienden van de bewoners van de woon- en zorglocaties in Amstelveen worden uitgenodigd buiten, op 1,5 meter afstand, mee te doen en de bewoners een hart onder de riem te steken.

Voor meer informatie over de organisatie van de Nationale Balkon Beweegdag in Amstelveen: m.regelink@amstelveensport.nl, 088-855104.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.