De gemeente vindt dat er door achterstallig onderhoud teveel hobbelige fiets- en voetpaden in de stad zijn, die moeten worden aangepakt. Dat gaat zij doen, vertelde wethouder Floor Gordon donderdag in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Daarmee antwoordde zij op vragen van Pieter Monkelbaan (foto) van Burgerbelangen Amstelveen (bbA).

Volgens Gordon is er vorig jaar al een onderzoek naar de kwaliteit van de paden was geweest en de uitkomst daarvan was slechter dan men had verwacht.  B&W zien de noodzaak de paden te herstellen, zei de wethouder.

Verleggen

Zij kondigde een integrale aanpak aan van de voetpaden, maar liet weten dat het probleem van de paden best complex is. Veel van de schade komt door de opkomende wortels van de grote bomen, die de gemeente ook wil behouden. “We zullen paden soms moeten verleggen of het asfalt vervangen door iets anders,” zei Gordon.

De gemeente is volgens haar al begonnen herstel van fietspaden – onder meer aan de Zagerij, de Machineweg en de Ouderkerkerlaan – waar men ook alle bomen heeft kunnen behouden.

Vervolgens wees zij op de mogelijkheid via Fixi, een nieuw systeem waarmee Amstelveen meldingen over openbare ruimte behandelt, op de gemeentelijke website klachten over de paden door te geven. “Ook wij zien het gevaar voor valpartijen door onze ouderen als gevolg van losse tegels of ongelijke paden.”

Pieter Monkelbaan nam zijn vragen over uit een column van bestuurslid Frits Suèr op de website van bbA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.