De politie zoekt getuigen van een dodelijk steekincident in de Pijp. Wie daar meer over weet, kan bellen met 0900-8844. Een Amstelvener (29) is vrijdagavond gearresteerd wegens het neersteken van vijf mensen, van wie er één overleed,  in de Amsterdamse wijk de Pijp. De man stak ze vermoedelijk onafhankelijk van elkaar neer, zegt de politie.

Er kwam een melding binnen van een steekpartij in de Ferdinand Bolstraat, maar er bleken nog vier anderen in de directe omgeving te zijn neergestoken, waarschijnlijk door dezelfde Amstelvener, die dus werd gearresteerd. De vier niet ter plaatse overleden slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht om aan hun verwondingen te worden behandeld.

Afgezet

Volgens het OM is er op dit moment geen reden om aan te nemen dat terrorisme wat de dader betreft aan de steekpartij ten grondslag ligt. Wat de reden dan wel is, moet uit onderzoek blijken, meldde de Driehoek (gemeente, justitie en politie).

Het lichaam van de overledene werd aangetroffen bij ijssalon Massimo Gelato in de Van Ostadestraat. Hulpdiensten rukten vrijdagavond rond elf uur massaal uit en een groot gebied werd afgezet, waarin bewoners alleen onder politionele begeleiding naar huis mochten. Helicopters van de politie cirkelden boven De Pijp.

Foto: politie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.