Steeds meer een lachertje wordt de wekelijkse melding aan de lokale Media dat wegens corona niet bij de activiteiten van B&W kunnen zijn. Volgens de gemeente, die de jarige (voornamelijk digitale) agenda van dat college toezendt, mogen er niet meer dan twee personen bij zijn als bijvoorbeeld een wethouder ergens iets doet. Achteraf volgt dan een advertentie voor de gemeente in de vorm van een ‘persbericht’ en een foto.

Deze week bezochten burgemeester Tjapko Poppens en wethouder onderwijs Frank Berkhout bijvoorbeeld in het geheim de International School of Amsterdam (ISA) en Amity International School in het voormalige Van Leer gebouw aan de Amsterdamseweg.

Twee

Of nu het eerder nogal schamele leerlingental bij die laatste een beetje op peil is (corona heeft tenslotte een deuk in het aantal expats geslagen) meldt de gemeente achteraf in een persbericht niet. Wel is duidelijk dat er aanzienlijk méér dan de twee toegestane personen, die de media worden voorgehouden, aanwezig waren.

De gemeente geeft wel toe dat “ook voor de internationale scholen” de gevolgen van corona groot zijn en zij meldt dat Poppens en Berkhout met de schooldirecteuren spraken over het effect daarvan op de leerlingenaantallen, hun welzijn “en hun families in deze tijd, waarin velen niet naar huis kunnen.” Hoeveel minder leerlingen er zijn en zo, meldt de gemeente niet. Wel dat er ook over “samenwerking met instanties zoals de onderwijsinspectie en de kansen en verwachtingen ten aanzien van volgend schooljaar” werd gesproken. Maar wat er is gezegd blijft een raadsel. Maar: “Volgens de burgemeester en wethouder waren het constructieve en prettige gesprekken”, meldt het ‘persbericht’. En: “Amstelveen is een favoriete locatie voor veel internationals die werkzaam zijn bij internationale bedrijven in de gemeente en elders in de regio. Daarom is internationaal onderwijs belangrijk voor onze stad.” Reclame dus. Citymarketing, heet dat tegenwoordig.

Foto boven: directeur Sarah Wade van Amity met burgemeester en wethouder plus leerlingen.

Onder: Bernadette Carmody van ISA met burgemeester (midden) en Frank Berkhout

1 REACTIE

  1. Ik zou inderdaad wel eens willen weten hoeveel kinderen op deze particuliere school zitten , die daar door de gemeente op de meest prachtige lokatie van Amstelveen tussen gefrommeld werd op een meest ondemocratische manier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.