Alle postbussen verdwijnen per 1 juni uit Amstelveen. De houders ervan moeten dan naar Duivendrecht om hun post op te halen. Grote bedrijven, zoals KLM, en de gemeente laten die waarschijnlijk tegen betaling door PostNl of een door hen zelf ingehuurde koerier dagelijks thuis bezorgen, maar vooral kleinere bedrijven en particulieren zijn de dupe.

Tot voor kort waren de postbussen gevestigd bij de kantoorboekhandel van Gebrs. Winter aan de Karel Doormanweg 18. Maar die winkel – en daarmee de Amstelveense vestiging – wordt opgeheven en het pand verkocht aan een Indiaas horecabedrijf.

Zoeken

Sinds dat bekend werd, heeft PostNL wel pogingen gedaan een andere ondernemer te vinden bij wie de postbussen konden worden gestald, maar is kennelijk daar niet in geslaagd. In brieven drong PostNL er bij klanten op aan het bedrijf te helpen bij het zoeken naar zo’n bedrijf.

Ooit bevonden die zich allemaal in het postkantoor aan het Stadsplein, maar sinds dat werd opgeheven begon een zwerftocht door de stad.

De kantoorboekhandel aan de Karel Doormanweg nam een paar jaar geleden de bussen over van een winkel aan de Rembrandtweg, die inmiddels ook is verdwenen. Ook het postagentschap, eveneens in de voormalige kantoorboekhandel gevestigd, is nu ter ziele.

Postadres behouden

De postbusklanten kunnen in het vervolg hun post halen bij het Office Centre, De Flinesstraat 1, 1114 AL Amsterdam-Duivendrecht. Overigens blijven zij wel hun postadres in Amstelveen houden.

34 COMMENTS

 1. Bijzonder dat in een gemeente van 90.000 inwoners daar geen enkele oplossing voor is. Duivendrecht is niet echt om de hoek. Je zou denken dat er genoeg kantoorleegstand is hiervoor….maar ja zelfs de Rabobank is verdwenen met haar bankkantoren. Waar staan de postbussen eigenlijk in Amsterdam allemaal?

 2. In onze gemeente met 90.000 inwoners is ook geen vaccinatie-locatie. Daarvoor moest ik naar de RAI of ergens in Amsterdam-West.

  In het winkelcentrum is ook geen mogelijkheid om postpakketten te versturen of op te halen. Dat is ook gek, als je ziet hoeveel mensen hier dagelijks komen.

   • Ik ben het met App eens! Gisteren als 66 jarige met onderliggende medische reden mijn eerste prik ontvangen in Badhoevedorp. Anderen van in de 50 hebben hem al lang. Vreemd allemaal. Waarom ook niet in Amstelveen? Het is hier toch geen Bommelaarskont! Sporthallen staan nu vaak leeg en we hebben hier dat reusachtige leegstaande KPMG-gebouw! Dat ook nog centraal ligt met een goede parkeergarage. Ik moet wel zeggen dat in Badhoevedorp alles als een trein liep, heel snel en efficiënt.

  • Ik moest ook naar de RAI, een geweldige bewegwijzering, binnen en buiten. Niets dan lof. 4 Juni mag ik daar weer zijn. Ga graag.

 3. als hulp voor app: kijk eens tegenover de AH in het stadshart voor een pakketpunt. Niet alleen maar naar het plein kijken.

 4. Broer Konijn, er is inderdaad een PostNL pakketpunt tegenover AH, bij ons in het sousterrain. Wij kunnen daar normaal met de lift naar toe, maar het was een jaar gesloten. Bovendien wordt het door PostNL spaarzaam gebruikt voor het bezorgen van pakketten.

  Gisteren zouden wij tussen 10:40 en 12:40 een pakket van PostNL krijgen. Om 10:20 kregen wij bericht dat de chauffeur van PostNL onderweg was. Wij zijn tot 13:00 thuis gebleven. Om 14:32 mailde PostNL dat de bezorger ons had gemist, mét uitroepteken. Het pakket zou naar een PostNL-punt in de buurt worden gebracht: Gebr. Winter aan de Van Heuven Goedhartlaan. Terugkomend van golfcentrum Amsteldijk zijn wij daarheen gereden, maar het pakket was er niet.

 5. Ach wat een leed allemaal! Het zit je niet mee. Servicepunt DHL zit in de HEMA. Halen en brengen. En nog goedkoper ook.

 6. Postbussen waren vroeger heel belangrijk voor Vrij Nederland lezers vanwege de contactadvertenties. Deze lezers wilden reacties natuurlijk niet met de reguliere post thuis ontvangen. Heb ik ooit gehoord van een schuinsmarcherende kennis.

 7. Konijn, bij een servicepunt van DHL kan je geen pakketten van PostNL ophalen. Bovendien kon je gedurende de gehele lockdown niet terecht bij het servicepunt in de HEMA. Wel bij makelaar Brockhof aan de overkant van de drukke KKweg.

  De internethandel heeft alles prima geleverd, behalve de aflevering aan de klanten.

  • Olaf, ik vroeg of iemand het wist. Jij dus niet.

   Er is vast wel iemand van de stiekem meelezende raadsleden, bestuurders en ambtenaren die wél een verstandig antwoord op mijn redelijke vraag kan en wil geven.

   • Nee App, Noomen, Aslanjan en achterban zijn nu te druk bezig in het kader van de participatiesamenleving niet mobiele mensen naar die vaccinatiecentra te rijden. Uiteraard als vrijwilliger!.

   • Ach, ach, welk een stompzinnige reactie weer APP. Volgens mij zijn de GGD’s primair verantwoordelijk voor deze locaties en niet de politiek, of ik moet mij zwaar vergissen, wat natuurlijk altijd kan.

    • De GGD’s zijn er ook verantwoordelijk voor, maar dat wil niet zeggen dat het openbaar bestuur geen invloed heeft. Anders is het wel erg makkelijk, zo’n afschuifsysteem, hé. Lokaties zoeken in samenwerking met de GGD’s lijkt me juist prima voor een gemeente, tenslotte kennen zij de gemeente het best.

 8. De GGD werkt op eigen houtje, hoeft geen rekening te houden met wensen en bezwaren van de gemeente en overlegt daar dus ook niet mee. Ja hoor, Olaf. Wat stompzinnig van mij om een concept van mijn reactie niet eerst ter goedkeuring aan jou voor te leggen.

 9. Om nog even op mijn ‘stompzinnigheid’ door te gaan: Als de GGD een sporthal, gymnastiekzaal, expohal of een leegstaand bedrijfspand wil gaan gebruiken als vaccinatielocatie, dan gaat dat heus niet buiten de gemeente om.

  En als in een stad met 90.000 inwoners geen enkele mogelijkheid bestaat om je te laten vaccineren, dan moet de gemeenteraad het gemeentebestuur daarop aanspreken.

  Olaf Oomes, houd je alsjeblieft een beetje in als je het niet met mij eens bent. Je kunt mij ook gewoon tegenspreken.

  • Natuurlijk. Samen met 380 andere gemeenteraden in het land had die van Amstelveen moeten klagen. Maar ja, weten die veel. Zij zijn natuurlijk niet begiftigd met de alwetendheid van App. Niet dat geklaag helpt, want waar haalt men de mensen vandaan die kunnen prikken? Maar ook daar heeft App natuurlijk een oplossing voor. Het is jammer dat die het stokje niet van Mark Rutte overneemt, want dan zouden alle problemen opgelost zijn.

   • Als dat zo is , had men dat kunnen vermelden. Overigens had men 9 maanden de tijd om personeel op te leiden en te zoeken. Het is geen jarenlange opleiding die daarvoor vereist is.

    • Is trouwens ook defensiepersoneel ingezet bij het vaccineren ? In mijn tijd had je hele ploegen die van kazerne naar kazerne gingen. In een paar uur tijd deden die hele lichtingen.

  • Welk aantal is goed voor een eigen vaccinatie-locatie? Voorlopig hebben grotere steden dan Amstelveen die ook niet, maar ja, hadden zij u maar moeten laten zeggen hoe het moet. En een blik extra prikkers en ander personeel open trekken natuurlijk. Overigens ging het alleen om postbussen…..

 10. JB, in verband met het verdwijnen van publieke servicepunten vroeg ik of iemand kon uitleggen waarom vaccineren in Badhoevedorp en Amsterdam wel mogelijk is en in Amstelveen niet?

  Olaf Oomes vond dat een stompzinnige vraag, u begon weer smalend over mijn alwetendheid, maar een normaal antwoord op een normale vraag heb ik nog niet gezien. Door al het schimpen, smalen, schelden en off-topic geleuter komt het lokale publieke debat hier niet van de grond. Jammer..

  • Badhoevedorp? Staat niet bij de GGD-vaccinatiepunten. Overigens voor heel Haarlemmermeer (waartoe Badhoevedorp behoort) is Schiphol de aangewezen plek. Los daarvan hebben huisartsen in H’meer een locatie ingericht.

 11. Frank schreef: “Gisteren als 66 jarige met onderliggende medische reden mijn eerste prik ontvangen in Badhoevedorp.” Volgens Johan Bos staat dat niet bij de GGD-vaccinatiepunten.

  Nou ja, hoe dan ook, voor de 90.000 Amstelveners is er geen vaccinatiepunt in hun eigen woonplaats. Ik blijf dat merkwaardig vinden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.