Voor de derde keer komt de coronatestbus van de GGD naar Amstelveen. Van maandag 17 mei af staat die tot en met 27 juni weer op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan. Men kan daar zich alle dagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16:00 uur laten testen, zonder afspraak.

Wel is een mondkapje en een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) noodzakelijk.

Ook bij twijfel

Iedereen met milde klachten – zoals neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts – kan een coronatest laten doen. Plotseling minder kunnen ruiken of proeven zijn mogelijk ook symptomen van corona. Bij twijfel over klachten kunnen mensen zich ook laten testen. Bezoekers wordt dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten. Die is meestal binnen 24 uur bekend.

 Laagdrempelig

Burgemeester Tjapko Poppens kuicht het toe dat men weer een testlocatie in Amstelveen krijgt. “Laagdrempelig en dichtbij”, zegt hij. Het blijft volgens hem belangrijk zich bij klachten snel te laten testen. “Door de test weet je of je besmet bent en kun je besmetting van de mensen om je heen voorkomen. Het aantal mensen dat gevaccineerd is neemt toe, maar testen blijft naast 1.5 meter afstand houden en handen wassen belangrijk om verspreiding van het virus tegen te gaan.”

Eén tegelijk

De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten met een mondkapje op tot ze aan de beurt zijn. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. De coronatestbus is een aanvulling op testlocaties van de GGD in de RAI en Schiphol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.