Er komt op 25 september opnieuw een editie van ‘Amstelveen in 24Hrs’, waarin men een eetmaal lang allerlei bedrijven en culturele plekken kan bezoeken. De eerste editie is twee jaar geleden gehouden. Nu strekt het programma zich volgens de gemeente uit over een kleine 50 locaties.

Bij de vorige editie waren er 45 activiteiten, beginnend met een yogasessie bij zonsopkomst op het dak van Cityden en eindigend met een jongerendisco in P60. In een persbericht praat de gemeente vooral daarover. Zij houdt er rekening mee dat ook in september nog corona-maatregelen gelden. “Per locatie zal een aantal keer een sessie van het programma aangeboden worden voor (vooralsnog) maximaal 15 personen. Bezoekers worden gestimuleerd op de fiets te komen of lopend.”

Participatie 

Vorige keer gingen de deuren van verhuisbedrijf Schippers / Neumann en Vetin open, behoudens veel in de horecasector. Het evenement trok toen achtduizend bezoekers, zegt de gemeente. Dat aantal is volgens haar vergelijkbaar met een dergelijk evenement in Amsterdam. Wethouder Floor Gordon zegt dat de gemeente en alle organisaties en bedrijven in Amstelveen zijn blij dat er nu zicht is op een nieuwe editie, direct na de Coronaperiode. Volgens haar draagt ‘Amstelveen in 24Hrs’ er aan bij dat inwoners hun stad leren kennen. “Het verhoogt de participatie en promoot de verschillende sport-, cultuur-, recreatie en ondernemerslocaties in Amstelveen.”

Programma

Zij denkt ook dat de gemeente via het evenement Amstelveners, bezoekers uit de regio en in de internationale gemeenschap in de stad aanspreekt. Recent nam de gemeenteraad de motie cultuurmarkt aan. Ook daaraan komt het evenement tegemoet, vindt zij. “Wegens de zware situatie waarin veel bedrijven en instellingen verkeren, stellen we als gemeente, naast de promotiecampagne voor deze editie ook een bijdrage van 250 euro per locatie beschikbaar, als bijdrage in de organisatie van de activiteit.”

Bezoekers moeten – omdat de gemeente nog op corona rekent in september – bij de locatie vooraf reserveren via www.visitamstelveen.nl. Als het programma bekend is, vindt men daar ook meer informatie erover.

Foto: Champagneontbijt in Wijngaard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.