Om inwoners en ondernemers beter inzicht te geven in alle mogelijke financiële regelingen van de overheid wegens corona, waarvan men veelal door de bomen het bos niet ziet, heeft de gemeente nu een schema opgesteld. Daarin staan de regelingen overzichtelijk weergegeven, zodat inwoners in één oogopslag zien waar ze mogelijk recht op hebben.

Omdat het inkomen van inwoners gedaald of weggevallen is wegens de crisis zijn er diverse Rijksregelingen die via de gemeente Amstelveen lopen, zoals de TONK en Bijzondere bijstand. Daarnaast bestaat er een gemeentelijk noodfonds.

Schema

Om verwarring zoveel mogelijk te voorkomen en meer duidelijkheid te scheppen, ontwikkelde de gemeente een stroomschema. De verschillende regelingen zijn gerangschikt in drie verschillende onderwerpen, namelijk ‘inkomen’, ‘betalingsachterstanden’ en voor ondernemers ‘uw bedrijf’. Ook maakte de gemeente een brochure met alle lokale regelingen voor ondernemers.

TONK

Volgens wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) hebben veel gezinnen door corona geldzorgen en wil de gemeente haar inwoners goed voorlichten over de regelingen die er zijn om hen te ondersteunen. “De TONK is de nieuwste regeling voor bewoners die elke maand geld tekort komen. Kijk of je ervoor in aanmerking komt.”

Wethouder Floor Gordon van Economische Zaken meldt dat ondernemers vaak terughoudend zijn in het een beroep doen op financiële steunmaatregelen. “Zij vinden dat ze het op eigen kracht moeten doen, of weten niet dat ze voor steun in aanmerking komen”, zegt ze.

Loket

De gemeente wil ook ondernemers zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk inzicht geven in de beschikbare rijks- en lokale regelingen. “Wij hopen dat de Amstelveense ondernemers er gebruik van maken, want de regelingen zijn er juist voor hen,” zegt Gordon, die ook wijst op het gemeentelijke Ondernemersloket. Daar vragen stellen kan via een korte mail naar ondernemersloket@amstelveen.nl. Een accountmanager Economische Zaken neemt vervolgens contact op. Via de website www.amstelveen.nl/ondernemen en de Nieuwsbrief van de gemeente kunnen ondernemers op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen.

Meer informatie

Via amstelveen.nl/overzicht-coronaregelingen kunnen inwoners het schema bekijken. Een overzicht van de coronaregelingen voor ondernemers is via amstelveen.nl/coronaregelingen-ondernemers te vinden.

Bij het Amstelveenloket (020 – 540 49 11) kan men terecht met vragen over wonen, zorg, welzijn, werk & inkomen, hulp bij schulden en jeugdhulp. Dit geldt ook voor ondernemers.

Bij het Ondernemersloket kan men terecht met vragen over regelingen die specifiek betrekking hebben op een onderneming, zoals de MKB Noodlening en Subsidie MKB Anderhalve Meter Maatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.