Op zondag 18 april (16.30 uur) geeft een jonge, zeer getalenteerde Ierse concertpianist Seán Morgan Rooney een pianorecital. Hij speelt composities uit de twintigste eeuw van Berio, Ravel, Berg en Strawinsky. Er wordt geen publiek bij concerten toegelaten. Het concert is via livestream te volgen op kerkdienstgemist.nl (Amstelveen, Kruiskerk) of via de website van de kerk www.kruiskerk-amstelveen.nl

De pianist licht de stukken kort toe en men kan ook vragen aan hem stellen. Aan het begin van de uitzending wordt verteld hoe.

BBC

Seán Morgan Rooney (1993) deed in 2019 zijn master bij David Kuyken aan het Amsterdams Conservatorium. Zijn bachelor deed hij in Londen en ook daar viel hij op: Hij was finalist in 2016 bij het Young Musicians Platform van de BBC.

In Nederland is hij samen met drie andere jonge musici / ensembles toegelaten tot de finale van de Dutch Classical Talents 2021. De toelatingsjury noemde hem vindingrijk, intelligent en origineel, en prees zijn gedurfde en introspectieve programma. De finale wordt op 21 september aanstaande gehouden.

In de Kruiskerk speelt Seán werken van Berio (Wasserklavier, Feuerklavier, Luftklavier), Sonate opus 1 van Alban Berg, alle vijf delen van Miroirs van Maurice Ravel en Strawinsky’s Vuurvogel in een pianobewerking van Agosti.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.