Om een nieuw clubhuis, waarvoor allang plannen bestaan, te financieren schrijft Voetbalvereniging Sporting Martinus in sportpark Overburg (aan de Amsterdamseweg) obligaties uit. Het nu bestaande clubhuis is 70 jaar oud en kent volgens het bestuur structurele gebreken, zoals aan gevel, dak en verwarming. Van 7 april af kan men inleggen via www.obligatieplan.nl/sportingmartinus. Daar vindt men ook informatie.

In het nieuwe gebouw komt milieuvriendelijke ontvangstaccommodatie, kleedkamers en voldoet aan alle moderne wensen en eisen.

Milieueisen

Het bestaande pand op Overburg voldoet niet aan (toekomstige) milieueisen voor energie (het bestuur is het met de gemeente eens dat het pand o.a. gasloos moet worden). Ook voldoet het met steeds meer moeite aan aangescherpte horeca- en multifunctionele eisen van overheid en verzekeraars.

Nieuwbouwplan

Anders dan vele andere gemeenten, helpt Amstelveen niet financieel bij de bouw van een nieuw clubhuis, meldt het bestuur. Dat vindt overigens wel dat de gemeente de club op tal van andere gebieden steunt.  “In Amstelveen is het een zaak van de vereniging zelf voor de financiering te zorgen om haar leden een goede voorziening aan te bieden. Sporting Martinus heeft daartoe nu een nieuwbouwplan klaarliggen”, zegt voorzitter Rick van Bruggen.

Finale fase

Volgens hem zijn veel specialisten en instanties bij het ontwerp en de uitwerking daarvan betrokken, zoals architecten, financiële experts en bouwadviseurs.  “De club doet in deze finale fase graag een beroep op iedereen die ons een warm hart toedraagt haar bij de realisatie van dit nieuwe clubhuis financieel te ondersteunen. Daarvoor bieden we een op maat gemaakt en voor alle partijen gunstig leningsplan aan met ook een mooi rendement: het Sporting Martinus Club Obligatieplan. Een beproefd model en zeer gunstig voor de lener én club. Het doel is een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren. Des te minder hoeven we van de bank te lenen,” zegt hij.

Al € 450.000

De leden zelf hebben blijkbaar veel vertrouwen in de lening. Die legden in zes weken alvast zo’n € 450.000 in. “Nu geven we ook mensen ‘buiten de club’ de kans om van dit mooie obligatieplan gebruik te maken en zich in te schrijven,” zegt Van Bruggen.

De voorbereidingen op de nieuwbouw duurden vier jaar. Sporting Martinus zegt nu in de laatste fase te zitten, maar ook dat zonder hoge opbrengst van het obligatieplan de financiering van de nieuwbouw niet doorgaat. Dan gaat het bouwplan van tafel. De hypothecaire financier en borgstellers eisen dat de club haar vertrouwen in het nieuwbouwplan ook via een dergelijke ‘lening aan elkaar’ uitdrukken in harde euro’s laten zien. “Dat is duidelijke taal en we beschouwen het maar als een uitdaging”, zegt Van Bruggen. “Wat veel andere clubs doen, kunnen wij ook. En als het slaagt, garandeert de gemeente ons verblijf op Overburg voor de komende decennia en behoudt de buurt daarmee haar groene en sportief-sociale open karakter.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.