De coronamaatregelen, waardoor in feite het OMT regeert en het kabinet alleen uitvoert wat dictator Jaap Dissel beveelt, leiden ook in Amstelveen tot krankzinnige situaties. Bijvoorbeeld dat medewerkers van winkels tot een paarse krokodil-gedrag worden gedwongen.

In het, na er decennia lang gevestigd te zijn geweest, per 1 juni sluitend filiaal van kantoorboekhandel Gebrs. Winter aan de Karel Doormanweg, was ik er zelf bij betrokken. De winkel is ook een extreem goed lopend postagentschap (met postbussen), daarmee het voorbestaan in gevaar brengend, want Post NL betaalt niet naar behoren. Die postbussen verhuizen dus voor de zoveelste keer.

Andere mensen

“Vroeger was dit een kantoorboekhandel en we kregen er een postagentschap bij. Maar nu is het een postkantoor met een kantoorboekhandel als erbij”, zei een medewerkster al weer een paar maanden geleden. Ik bracht er dus een poststuk heen, waarvoor men er (mits niet een op de deur aangekondigd maximaal aantal klanten binnen staat) in wezen altijd terecht kan. Geregeld vormen zich lange rijen buiten. En voor het aankopen van bijvoorbeeld een agenda of enveloppen moet men een afspraak maken. Want de klanten daarvoor zijn nu eenmaal in de redenering van het kabinet totaal andere mensen dan die voor postzegels.

Enveloppen

Bijna ging de medewerkster dus in de fout, toen ik een te frankeren poststuk afleverde en meteen een pakje enveloppen meewilde nemen, binnen een halve meter van haar verwijderd. Sterker nog: zij pakte het, wilde het al aan mij geven, maar bedacht zich toen. Constaterend dat ik géén afspraak had, legde zij de enveloppen in het schapje onder handbereik. Zodat ik alleen het poststuk mocht betalen. “Voor die enveloppen moet u een afspraak maken”, zei ze. Ja, ze vond het óók ridicuul, maar zo zijn nu eenmaal de regels. De paarse krokodil helpt mee het MKB naar de Filistijnen te werken en het voor de consument moeilijker te maken…

1 REACTIE

  1. Dit is natuurlijk ridicuul. Maar is die paarse krokodil niet die medewerkster. Dit handelen is niet in de geest van de regel. Ik denk eerlijk gezegd dat u dit heeft verzonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.