Zoals viel te verwachten wil D66 de openstelling op zondag van het afvalbrengstation permanent. Dat zal er wel doorkomen, want de Democraten zitten in de coalitie en een D66-wethouder gaat erover.

Zondag ging het station om de week op zondag open van 12.00 tot 16.00 uur. Deze openstelling geldt in principe voor een jaar.

Proef

Het was ook de fractie van D66, altijd in voor de 24-uurs economie, die in 2018 voorstelde het station ook op zondag open te gooien. De proef liep in september en oktober 2019.

Overigens had de gemeente al laten doorschemeren na het jaar door te gaan en elke zondagmiddag open te willen zijn. Uit cijfers bleek dat er driehonderd bezoekers per zondagmiddag kwamen.

Dienstverlening

D66 ziet in de zondag-openstelling vooral een verbetering van de dienstverlening aan de inwoners. De redenering daarachter is dat de meeste mensen nu eenmaal van maandag tot en met vrijdag werken en de zaterdag besteden aan hun sportende kinderen. En dan is het onmogelijk grof vuil wel te brengen. Zondag is voor velen dus de enige dag, waarop dat kan, redeneert D66.

Behalve verbetering van dienstverlening denkt de fractie ook dat door op zondag open te zijn de afvalscheiding wordt bevorderd.

5 REACTIES

  1. Goh, dat is curieus. Een gelijksoortig bericht van enkele dagen is blijkbaar verwijderd inclusief mijn reactie hierop. Had het wel netjes gevonden als u mij hieromtrent even geïnformeerd had Hr. Bos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.