Hoewel de basisscholen weer zijn begonnen (na maandag een extra vrije dag voor sneeuwpret) zijn die nog lang niet terug bij van voor corona als normaal werd beschouwd.

Schoolbesturen Amstelwijs en Amstelland, de School of Understanding en de gemeente adviseren scholen dringend kinderen van groep 7 en 8 buiten het klaslokaal in school een mondkapje te laten dragen.

Quarantaine

Er zijn ook voor de leerlingen tal van extra maatregelen, bedoeld om de verspreiding van het virus te voorkomen. Kinderen met verkoudheidsklachten worden naar huis gestuurd en als leerkrachten of leerlingen in nauw contact zijn geweest met een besmet iemand dan moet de hele klas vijf dagen in quarantaine. Waarna zij zich vrijwillig kunnen laten testen. Wie zich overigens niet laat testen, moet vijf dagen langer in quarantaine blijven. Scholen geven in de periode van quarantaine zoveel mogelijk onderwijs op afstand. Ouders moeten zich er dus op voorbereiden dat hun kinderen de komende periode onverwachts weer thuis onderwijs moeten volgen of thuisblijven.

Snottebellenbeleid

Van ouders wordt verder verwacht dat zij opletten of hun kinderen coronasymptomen hebben of verkoudheidsklachten zoals een loopneus, niezen en keelpijn. En ze in dat geval thuis houden. Dat hoeft niet als ze af en toe hoesten of als ze chronische luchtwegklachten zoals astma of hooikoorts hebben.

Kinderen van 0-4 jaar mogen wel met verkoudheidsklachten naar de dagopvang en gastouderopvang. Kinderen met verkoudheidsklachten mogen weer naar school als ze 24 uur volledig klachtenvrij zijn. Of als ze zeven dagen na de eerste verkoudheidsklachten nog steeds dezelfde klachten hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.