Wanneer komt er een zogenoemd beweegplein bij de middelbare school Panta Rhei? Dat vragen schriftelijk de fracties van de VVD en de SP aan BenW. Die zijn, naar hun zeggen, recentelijk benaderd met betrekking tot de voortgang van dat plein daar.

VVD-raadslid Bas Zwart en SP-burgerraadslid Wil Roode, beiden woordvoerders Jeugd, zien in het Beweegplein een laagdrempelige manier om jongeren meer te laten sporten.

Ook voor bewoners

“Dat jongeren steeds minder bewegen, laat staan sporten, zorgt voor gezondheidsproblemen op korte en lange termijn”, zegt Zwart. “Doordat ook bewoners van het openbaar toegankelijke Beweegplein gebruik kunnen maken, verwachten we dat het optimaal gebruikt gaat worden.”

Sportakkoord

De vragenstellers wijzen er op dat in het Sportakkoord staat dat in de buitenruimte van de Panta Rhei een openbaar Beweegplein ontwikkeld gaat worden. Dat komt overeen met de plannen te investeren in de verbinding tussen de Panta Rhei en de wijkbewoners, vinden zij.

Roode en Zwart hebben ook voorgesteld bij het Beweegplein een waterpunt te plaatsen, waardoor er minder behoefte zal zijn aan minder gezonde (sport) dranken.

Volgens Wil Roode zien zowel de VVD als de SP in de mogelijkheid snel een Beweegplein te realiseren bij de Panta Rhei een stimulans voor verbinding tussen scholieren en bewoners van de wijk Bankras. “Wij hopen dat er prioriteit kan worden gegeven aan dit project,” zegt zij.

Onvoldoende bewegen

Pim van den Akerboom, docent lichamelijke opvoeding, is zeer betrokken bij de leerlingen van de Panta Rhei en dan met name bij de kinderen van de ISK (Internationale Schakelklas). Vooral in deze Coronatijd ziet hij dat veel kinderen onvoldoende bewegen en het Beweegplein bij school is daarom zeer gewenst.

Bij de foto (vlnr): Bas Zwart (VVD), Pim van den Akerboom (Panta Rhei) en Wil Roode (SP)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.