Hoe organiseert de gemeente de jeugdzorg zo dat alle kinderen en jongeren die dat nodig hebben snel en bij de juiste hulpverlening terechtkomen? Dat is de centrale vraag tijdens een (online) debatavond van de PvdA over een eerlijke toekomst voor de jeugdzorg op maandagavond 8 februari (20 uur). Wie er bij wil zijn kan voorzitter Anna Kaal van de lokale PvdA mailen (anna.kaal@gmail.com) om een link naar de meeting te krijgen.

Tweede Kamerlid Attje Kuiken is er bij om te zeggen hoe zij erover denkt en in debat te gaan met de aanwezigen.

Knelpunten

Sinds het Rijk de jeugdzorg bij de gemeenten over de schutting gooide en die verantwoordelijk maakte voor uitvoering en financiële inrichting ervan, ging het in wezen mis. Het Rijk gaf niet het geld erbij dat jeugdzorg kwam bij de kost bijvoorbeeld. “Knelpunten in de jeugdzorg zijn volop in het nieuws”, zegt de PvdA. “Zorgcowboys, hulp die te laat komt, een te hoge werkdruk en scheefgroei.”

Men kan dan in Amstelveen wel financiering voor jeugdzorg blijven doen, zoals laatst werd besloten, maar de vraag is of de organisatie zelf wel toekomst heeft.

Raadsleden

De PvdA nodigt ervaringsdeskundigen en belangstellenden uit daarover met de partij en elkaar in gesprek te gaan.  Behalve Attje Kuiken komt ook de PvdA-fractie in de gemeenteraad aan te woord. De raadsleden belichten de situatie in Amstelveen, maar ook is er volgens de PvdA volop gelegenheid voor andere deelnemers om hun ideeën over het voetlicht te brengen. Zij kunnen zeggen hoe zij tegen de nu bestaande organisatie van jeugdzorg aankijken, welke mogelijkheden zij zien en of zij problemen en oplossingen daarvoor zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.