Ouderen in de regio worden bedonderd door oplichters, die hen bellen. De oplichters doen zich voor als werknemers van de GGD en zeggen een afspraak te willen maken voor een coronavaccinatie aan huis. Klopt niet, laat de GGD weten.

“Wij nemen geen contact op met ouderen over het vaccineren en dien dat ook niet bij mensen thuis.

Uitnodiging

Ouderen vanaf 85 jaar hebben inmiddels een uitnodiging voor de coronavaccinatie ontvangen. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM.

Mobiele ouderen bellen zelf met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij worden gevaccineerd op de centrale vaccinatielocatie van GGD Amsterdam in de RAI. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan.

Huisartsen

De GGD heeft de huisartsen in de regio inmiddels op de hoogte gesteld om extra alert te zijn op deze praktijken. Wie nog vragen heeft over de coronavaccins en de coronavaccinatie kan het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur) bellen of contact opnemen met GGD Amsterdam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.